Laptopta RTX 4050 vs 4060

messinho

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yazılım mühendisliği bölümüne yerleştim. Hayatım boyunca düşük sistemlerle oyun oynadım, artık son vermek istiyorum. Fiyat konusunda zorlamaya gerek var mı 4060 için? Hikayeli oyun çok oynarım. İşlemcide bölümüm için gerekli. Aklımdaki laptop ASUS TUF, diğerlerine güvenmiyorum kronik sorunlarından dolayı. 4060 mı almalıyım 4050 mi? Arada fiyat 7-8k varsa uygunu linki atarsınız zaten. Sanırım bu ay 4060'lar biraz zamlandı. Görüşlerinizi belirtip aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, yazılım mühendisliği bölümüne yerleştim. Hayatım boyunca düşük sistemlerle oyun oynadım, artık son vermek istiyorum. Fiyat konusunda zorlamaya gerek var mı 4060 için? Hikayeli oyun çok oynarım. İşlemcide bölümüm için gerekli. Aklımdaki laptop ASUS TUF, diğerlerine güvenmiyorum kronik sorunlarından dolayı. 4060 mı almalıyım 4050 mi? Arada fiyat 7-8k varsa uygunu linki atarsınız zaten. Sanırım bu ay 4060'lar biraz zamlandı. Görüşlerinizi belirtip aydınlatırsanız sevinirim.

Hocam alabiliyorsaniz eğer kesinlikle RTX 4060'li alin çünkü 4060 8 GB VRAM ile geliyor uzun vadede oyunlar için daha iyi olur 4050 ise 6 GB VRAM ile geliyor VRAM gereksinimi yüksek oyunlarda farkı oluyor çünkü.

Hocam dediğinize katılıyorum ama 4-5 ay önce çok güzel fiyatlarda bulunurken şu an 10k fiyat artışı olmuş ailemi zorlarsa maalesef 4050 alacağım. 4050 gameplay videoları izledim eğer doğruysa gayet yeterli duruyor aslında.

4060 yerine 5050 tercih edebilirsiniz aslinda. Butceniz nedir?

Hocam bugün soracağım ama siz tavsiyede bulunun elimden geleni yapacağım bu konuda sağ olun tavsiye için.

4060 8 GB bile artık Forza Horizon 5 gibi belli başlı oyunlarda VRAM darboğazına uğruyor. DLSS 4 avantajı için bence RTX 5050 bakılabilir. TUF kullanıcısıyım, kullandığı eski zen mimarili işlemcisi işlemcinin performansa doğrudan etki ettiği durumlarda beklentinin gerisinde kalıyor.

Ben bir şeyi mi atlıyorum? Gameplay videolarında gayet iyi ve yeterli duruyor arkadaşımda LOQ 3050 var o bile fena değil bence.

Ben bir şeyi mi atlıyorum? Gameplay videolarında gayet iyi ve yeterli duruyor arkadaşımda LOQ 3050 var o bile fena değil bence.

Hocam gameplay videolarında çoğunlukla sizin alacağınızdan daha yüksek FPS değerleri görebilirsiniz orada arka planda çalışan uygulamaları kapatıyorlar veya başka en iyi performansı verecek şekilde ayarlıyorlar. Bana kalırsa kesinlikle 4050 almayın ya 4060 ya da 5000 serisine bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı