HEUR:Trojan.Python.Agent.gen adlı virüs nasıl silinir?

pepsiseverim

Centipat
Arkadaşlar yanlışlıkla bir dosya indirdim herhangi bir şey yüklemeden direkt sildim fakat sonrasında dosyayı VirusTotal'e yüklediğimde Kaspersky şu uyarıyı verdi ''HEUR:Trojan.Python.Agent.gen" ne yapmam gerekiyor? VirusTotal taraması ektedir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-04 025137.png
    Ekran görüntüsü 2026-03-04 025137.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 26
Arşivin içindeki herhangi bir yürütülebiliri çalıştırmadıysanız endişe duymanıza gerek yok. Dosyayı silin ve sisteminizi ESET'ya da Kaspersky ile taratın isterseniz önlem amaçlı.

Hocam Windows Shell başlangıçta açılıyor ve kapanıyordu. Malwarebytes indirdim ve virüsü bulup sildi bu sefer de internet bağlantım gitti bilgisayarda. DNS okunamadı hatası veriyordu web siteleri. Ben de en son çareyi bilgisayarı sıfırlamakta buldum. Şu anda şifrelerimi değiştiriyorum.

@pepsiseverim USB ile temiz kurulum yapmak daha garanti. Ancak disklerinizi tamamen silmeniz lazım kurulum sırasında.

Bu virüs anladığım kadarıyla not defterleri içine girmiş biraz araştırınca sıfırlamak işe yaramayabilir deniyor. Sıfırlandıktan sonra yine malware indirip tarama yapacağım eğer temiz çıkarsa bir şey yoktur diye düşünüyorum varsa da dediğiniz gibi temiz kurulum yapacağım. Bu arada Kaspersky ücretsiz yok galiba baktım fakat ödeme ekranına yönlendirip kart bilgisi istiyor. ESET ise virüsü algılayamamıştı.

@pepsiseverim USB ile temiz kurulum yapmak daha garanti. Ancak disklerinizi tamamen silmeniz lazım kurulum sırasında.

Malwarebytes ve Bitdefender ile tarama yaptım herhangi bir virüs bulmadı sizce hallolmuş mudur?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı