Laptopta sıvı metal kullanmak zarar verir mi?

ZuAT OFA

Yoctopat
Yakında çok sağlam bir laptop almak istiyorum. Ama bu laptopun çok ısındığını söylüyorlar. Muhtemelen termal macun kullanılmış. Amacım sıvı metalle değiştirmek. Şunu sormak istiyorum; sıvı metal alüminyum ile etkileşime geçebiliyirmuş. Bu da cihaza zarar verebiliyormuş. Soğutucu (genel olarak kasa da olabilir bilmiyorum) alüminyum soğutucu dışında sıvı metal kullanmak cihaza (başka türlü) zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Sıvı metal soğutma olayı güzelde bu işlerden anlamıyorsan yapmamalısın. Çevresine yanmaz bant koyman lazım bir de termal macuna göre bakım ihtiyacı daha fazla. Birine verdin beceremezse bu işi çöp olur laptop. Hiç girmemen daha mantıklı kardeşim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı metal soğutma olayı güzelde bu işlerden anlamıyorsan yapmamalısın. Çevresine yanmaz bant koyman lazım bir de termal macuna göre bakım ihtiyacı daha fazla. Birine verdin beceremezse bu işi çöp olur laptop. Hiç girmemen daha mantıklı kardeşim.
Yanmaz bantı biliyorum.
Bakım derken düzenli olarak Sıvı metali değiştirmek mi gerekiyor? 6 ayda bir falan? Detay verebilir misin?

Benim bu konu hakkında merak ettiğim bir ara PS5'leri dikey kullanmayın sıvı metal akma damlama yapıyor diye muhabbetler vardı belki doğru belki değil bilmiyorum laptopta bu durum olur mu veya zamanla kurduğu zaman alüminyum gibi parçalara yapışıp kazınarak anca çıkıyor diyorlar bunları tam öğrenmek lazım şakaya gelecek bir iş değil çünkü eldeki laptoptan olma durumu var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı