Laptopta SSD değiştirilince yeniden Windows 11 kurmak gerekir mi?

JanHowl

Yoctopat
Daha fazla  
SSD değiştirmeyi düşünüyorum HDD yok gördüğüm kadarıyla sadece SSD.
Baştan Windows kurmam gerekir mi?
Gerekirse nasıl kurarım?

Windows aktarma işlemi olduğunu biliyorum. Fakat ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Kendi yorumumu katacak olursam , sıfır kurulum gibi olmayabilir! 2 ssd varsa bu durum geçerli . Birinden diğerine aktarma işlemi gibi . Bana kalırsa gerekli bilgileri yedekledikten sonra sıfır kurulum yapmak daha iyi .

Sıfır kurulum için adımları takip edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'unuzu yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yeni SSD'ye aktarabilirsiniz. Ancak temiz kurulum yapmak isterseniz, rehberi altta mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Windows'unuzu yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yeni SSD'ye aktarabilirsiniz. Ancak temiz kurulum yapmak isterseniz, rehberi altta mevcut.

Tam düzenledim sen atmışsın 🙂

peki ssd yi yeniler iken dosyaları vs. yedekleyip yeni SSD ye geçirebilir miyim ?
Bir sorun olur mu ? Virüs vs. gibi

peki ssd yi yeniler iken dosyaları vs. yedekleyip yeni SSD ye geçirebilir miyim ?
Bir sorun olur mu ? Virüs vs. gibi
"SSD'yi yenilerken" derken aktarmayı mı düşünüyorsunuz? Eğer PC'de virüs olduğuna eminseniz zaten aktarmayın, temiz kurulum yapın. Eğer virüs yoksa yine olmaz çünkü yeni bir SSD'nin içi tamamen boştur.

"SSD'yi yenilerken" derken aktarmayı mı düşünüyorsunuz? Eğer PC'de virüs olduğuna eminseniz zaten aktarmayın, temiz kurulum yapın. Eğer virüs yoksa yine olmaz çünkü yeni bir SSD'nin içi tamamen boştur.

Örneğin yeni SSD yi aldım taktım eski SSD deki belgeleri alıp içine atmam sorun yaratır mı?
Virüs olduğunu sanmıyorum genelde dikkatliyim ama tabi emin olamıyor insan.
Birde sizce Laptop için bu SSD uygun mudur?

Samsung 970 EVO Plus M.2 NVMe SSD (MZ-V7S1T0BW), 1 TB, PCIe 3.0​

Laptop HP Pavilion Gaming 15ec1xxx
gördüğüm kadarıyla işlemcim Ryzen 5 4600H Mobile amd sayfasında Pcle 3.0 destekliyor fakat NVMe desteği var mı anlamadım nasıl bakacağım ?

@Artoria Pendragon hocam arkadaşa bir destek laptop konsunda.
Ayrıca 2 M.2 SSD yuvası varsa alacağınız yeni SSD'yi taktığınızda (diski etkinleştidikten sonra) dosya yöneticisinde normal bir USB bellek gibi belirecektir istediğiniz dosyayı içine atabilirsiniz.
Eğer Windows'u yeni SSD'nize kuracaksanız kendi ssdnizi çıkarın yeni SSD'nize kurun ardından kendi ssdnizi takın.
Sonra istediğiniz dosyayı kopyalayabilirsiniz.

@Artoria Pendragon hocam arkadaşa bir destek laptop konsunda.
Ayrıca 2 M.2 SSD yuvası varsa alacağınız yeni SSD'yi taktığınızda (diski etkinleştidikten sonra) dosya yöneticisinde normal bir USB bellek gibi belirecektir istediğiniz dosyayı içine atabilirsiniz.
Eğer Windows'u yeni SSD'nize kuracaksanız kendi ssdnizi çıkarın yeni SSD'nize kurun ardından kendi ssdnizi takın.
Sonra istediğiniz dosyayı kopyalayabilirsiniz.
Anladım Hocam peki
HP Pavilion 15-ec1xxx modeline Samsung 970 EVO Plus M.2 NVMe SSD takabilir miyim hocam?
bir sorun olur mu acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı