Laptopta Turbo Boost kapatmak çok FPS düşürür mü?

mataleon

Hectopat
Bilgisayarım R6, Batman Arkham Knight gibi oyunlarda 90 dereceyi görüyor.

Turbo Boost kapatırsam derecenin bayağı düşeceğini gördüm bir konuda, rekabetçi oyunlar oynayan biri olarak düşürmem mantıklı mı? FPS'im CS:GO'da bayağı yüksek, bana fazla geliyor ve sabitliyorum. R6'da da 144e sabitli. Eğer Turbo Boost'u kapatırsam, FPS'im haddinden fazla düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo'yu kapatmak ekran kartı bazlı oyunlarda performans düşüşüne neden olmuyor. Daha çok işlemci bazlı olan R6, CS:GO gibi oyunlarda biraz kayıp yaşayabilirsin, bunu deneyip görmen lazım.

Turbo'yu kapatmak ekran kartı bazlı oyunlarda performans düşüşüne neden olmuyor. Daha çok işlemci bazlı olan R6, CS:GO gibi oyunlarda biraz kayıp yaşayabilirsin, bunu deneyip görmen lazım.
Kapattım. Konuyu sonradan görecek arkadaşlar için yazıyorum bunu. 90 derece oynadığım oyunlar 68-70 dereceye düştü. Ve tabii ki fps düşüşü de oldu bu oyunlarda. Sıcaklığı indirmek istiyorsanız bu ayarı kapatmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Soğutucu alıp 4-5 derece geriye gitmeniz çok bir fayda sağlamaz. + olarak 60-70 fps kaybedeceğinizi de bilin tabii turbo boost'u kapatınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı