Laptopta Ücretsiz Onarım Yapılmasına Rağmen Tekrar Tekrar Oluşan "Deformasyon"

velydagi

Hectopat
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
2.728
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kullandığım Laptop MSI Alpha A4DEK 17 modelli üst kasası metalik bir kasadır.

İlk 6 ay içerisinde laptopun üst kasasında siyah siyah lekeler oluşmaya başladı, servise yolladığımda üst kasayı komple değiştirdiler ve servis raporuna" Deformasyon olduğundan dolayı üst kasa değiştirildi" yazdılar. Birkaç ay geçti ve yine lekeler farklı yerlerde oluşmaya başladı. Ürünü servise yollarken "Garanti sürecinde 2. kez aynı sorunun oluştuğunu seçimlik haklarımı kullanmayı" talep ettim. Servis beni arayarak sorunun kullanıcı kaynaklı olduğunu belirtti. Ben de ilk servis raporunda "Kullanıcı kaynaklı" olduğunu belirtilmiyor dedim, üründen memnun olduğum için eğer kullanıcı kaynaklıysa servis raporuna eklersiniz diye şerh koydum. Ürün üst kasa değişerek geldi ve servis raporunda yine deformasyondan dolayı şeklinde bir ibare mevcuttu. Hiçbir şekilde kullanıcı hatasını eklememişlerdi. Şu an aradan 4-5 ay geçti lekeler bu sefer de touchpad çevresi ve kasanın köşelerinde oluştu (bu zamana kadar klavye etrafında farklı yerlerde oluşmuştu).

Bu durumda, Tüketici Koruma Kanununda belirtilen "malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması 11'inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir."

Hakkımı, servis raporunda belirtilen "Deformasyon" adı altında kullanabilir miyim? Servis raporunda yazmamasına rağmen "Kullanıcı hatası biz müşteri memnuniyet için değiştirdik" derlerse ne yapabilirim?

Servis raporları aşağıdadır.

Ekran görüntüsü 2022-10-04 234314.png
Ekran görüntüsü 2022-10-04 234217.png
 
Hocam aşırı kullanıma bağlı yıpranma olabilir -ki tuşların yazılarının silinmesi de normal- , ben kendi klavyesine silikon ped koyup ayrı bir klavye kullanın derim.

Ayrıca fan ve kasa içi bakımlarını da ihmal etmeyin. Pek özenli kullanmıyorsunuz anlaşılan 😊

Servis insiyatif kullanmış üst kasayı değiştirerek bence.
 
Hocam aşırı kullanıma bağlı yıpranma olabilir -ki tuşların yazılarının silinmesi de normal-, ben kendi klavyesine silikon ped koyup ayrı bir klavye kullanın derim.

Hocam klavyede herhangi bir aşınma yok, aşınma metal yüzey de klavye etrafında servis raporunda klavye diye yazmış fakat yanlış ibare.

Ayrıca fan ve kasa içi bakımlarını da ihmal etmeyin. Pek özenli kullanmıyorsunuz anlaşılan 😊

Her 6 ayda bir yolladım hocam 😅 teşekkürler düşünceniz için.

Servis inisiyatif kullanmış üst kasayı değiştirerek bence.

Sorun da tam olarak burası inisiyatif mi kullandı arıza olarak sayılıyor mu anlayamadım zaten şu ana kadar memnun olmasam böyle bir şey düşünmezdim.

Fakat çeşit çeşit sorunlar 1 ayda patladı. Ekran kartını algılamıyor bunun için forumda bir arkadaşımız bende servis anakarti değiştirdi diyor, Wi-Fi kartı sıkıntı bağlandığı Wi-Fi'den 30 dakika sonra bağlantısı kesiliyor ve tekrar o Wi-Fi'yi bulamıyor sürekli telefon kablosu ile kullanıyorum insert tuşunun per key RGB'si bozuldu başka tuşlar sapa sağlam anlayamıyorum vallahi elimde kalacak gibi hissettim.

Elini koyarak kullanıyorsan normal leke ve aşınma olması.

Ama lekeden kastım pas - kaplama soyulması tarzında.
 

Geri
Yukarı