Laptopta V-Sync açılmalı mı?

Turkish Kebab

Hectopat
Makaleler
6
Merhabalar genellikle BF1, RDR2, GTA5 vb. oynuyorum. Sizce V-Sync açık olmalı mı? Başka bir öneriniz var mı?

şu videonun 1:18 dakikasından dolayı tereddüt ettim.

Eğer hz değerinden az fps alıyorsan aç, arkadaşın dediği gibi yırtılmaları önler. Ama hz değerinden fazla fps açıyorsan v-sync açmanın oyundaki maksimum fpsini ekran hz ine kitlemekten farkı yok. Aksine eğer reflex gerektiren bir shooter oyunu oynuyorsan gereksiz input lag alırsın. O yüzden açmamanı öneririm.

Peki direkt V-Sync açmak ile RTSS'Den FPS'i sabitlemek ile farkı var mı?

Ben açıyorum çünkü laptoplar özellikle rekabetçi oyunlarda çok ısınıyor ve FPS kısıtlamak bu biraz da olsa engelliyor.

Peki direkt V-Sync açmak ile RTSS'Den FPS'i sabitlemek ile farkı var mı?
dediğim gibi eğer fpsin ekran hzinden daha fazlaysa bu işlemi v-sync aracılığıyla yapmak sadece input laga yol açacaktır onun yerine oyunun öyle bir seçeneği varsa direk oyundan ayarlıyabilirsin yoksa da başka 3. parti bir yazılım kullanabilirsin

Yani V-Sync kapatıp programdan sabitlemek daha mantıklı? Yazım kurallarına dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…