Laptopta V-Sync açılmalı mı?

Bence dizüstü bilgisayarlarda VSYNC açık bırakılmalı. Eğer ekran Hz değerinden az FPS alıyorsan yırtılmaları engeller, sıcaklık aynı kalır. Ekran Hz değerinden çok FPS alıyorsan da VSYNC açarsan CPU ve GPU ısısı düşer, yırtılmaları engeller. Hissettiğin FPS aynı kalır.

Bence dizüstü bilgisayarlarda VSYNC açık bırakılmalı. Eğer ekran Hz değerinden az FPS alıyorsan yırtılmaları engeller, sıcaklık aynı kalır. Ekran Hz değerinden çok FPS alıyorsan da VSYNC açarsan CPU ve GPU ısısı düşer, yırtılmaları engeller. Hissettiğin FPS aynı kalır.
şu videonun 1:18 dakikasından dolayı tereddüt ettim.

Eğer hz değerinden az fps alıyorsan aç, arkadaşın dediği gibi yırtılmaları önler. Ama hz değerinden fazla fps açıyorsan v-sync açmanın oyundaki maksimum fpsini ekran hz ine kitlemekten farkı yok. Aksine eğer reflex gerektiren bir shooter oyunu oynuyorsan gereksiz input lag alırsın. O yüzden açmamanı öneririm.

Ben açıyorum çünkü laptoplar özellikle rekabetçi oyunlarda çok ısınıyor ve FPS kısıtlamak bu biraz da olsa engelliyor.

Peki direkt V-Sync açmak ile RTSS'Den FPS'i sabitlemek ile farkı var mı?
dediğim gibi eğer fpsin ekran hzinden daha fazlaysa bu işlemi v-sync aracılığıyla yapmak sadece input laga yol açacaktır onun yerine oyunun öyle bir seçeneği varsa direk oyundan ayarlıyabilirsin yoksa da başka 3. parti bir yazılım kullanabilirsin

Dediğim gibi eğer FPS'in ekran hzinden daha fazlaysa bu işlemi V-Sync aracılığıyla yapmak sadece input laga yol açacaktır onun yerine oyunun öyle bir seçeneği varsa direk oyundan ayarlayabilirsin yoksa da başka 3. parti bir yazılım kullanabilirsin
Yani V-Sync kapatıp programdan sabitlemek daha mantıklı? Yazım kurallarına dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı