Laptopta watt değeri ne işe yarar?

LeoAnka

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben ASUS ROG STRIX G16 614jı N3187 modelini aldım galiba watt değeri 144 bu iyi mi kötü mü ayrıca bu değerler ne işe yarıyor, bilen biri aydınlatabilir mi beni?

Arkadaşlar ben ASUS ROG STRIX G16 614jı N3187 modelini aldım galiba watt değeri 144 bu iyi mi kötü mü ayrıca bu değerler ne işe yarıyor, bilen biri aydınlatabilir mi beni?

Verdiğiniz değer ekran kartında mı yoksa tüm bilgisayar için mi geçiyor çünkü dediğiniz laptop bu kadar düşük watt değeri ile çalışamaz.

Öncelikle 144 olan büyük ihtimal ekran Hzdir. Watt işlemci ve ekran kartının çektiği enerjidir ne kadar çok enerji çekerse o kadar performanslı olur. Ayrıca aldığınız cihazın ekran kartı TDP değeri 175 W.

Örneğin 2 laptop var ikisinde de RTX 3050 var diyelim
1. sinin ekran kartı 100 watt
2. sinin ekran kartı 150 watt
2. si 1. den daha çok FPS alır daha performanslı olur.
Bu arada watt değerin gayet iyi.

Ekran kartının watt değerinden bahsediyorsunuz sanırım. Kartın çekebileceği maksimum gücü belirler ona göre performans verir. Yani atıyorum 45 watt 4060 ile 140 watt 4060 performansı farklı olur çünkü biri daha fazla beslenebiliyor.

Hocam benim modelin kaç acaba bulamadım ben siz bilirsiniz belki iyi midir acaba benimkinin değeri.

Örneğin 2 laptop var ikisinde de RTX 3050 var diyelim.
1. sinin ekran kartı 100 watt.
2. sinin ekran kartı 150 watt.
2. si 1.den daha çok FPS alır daha performanslı olur.
Bu arada watt değerin gayet iyi.

Çok teşekkür ederim hocam anladım sayenizde.

Öncelikle 144 olan büyük ihtimal ekran hzdir. Watt işlemci ve ekran kartının çektiği enerjidir ne kadar çok enerji çekerse o kadar performanslı olur. Ayrıca aldığınız cihazın ekran kartı TDP değeri 175 W.

Değeri bulamadım hocam bir yerde 144 diye görmüştüm o kadar benimki kesin 175 midir? İyi bir değer o zaman dediğinize göre.

@484334 hocam sizi bulmuşken sorayım Acer predator helios neo i9 işlemci alacaktım fakat vazgeçip üstte yazdığım modeli aldım 58 bin tlye sizce iyi mi yaptım yoksa pişman olur muyum

@LeoAnka 175 watt değeri vardır.

Kötü bir tercih yapmamışsınız kesinlikle. İ9 avantajı ve Predator kalitesi ile o cihaz büyük nimet ama ROG da pişman etmez. Sadece parası biraz fazla.

Hocam biraz araştırdım i9 bir tık fazla ısınıyor dediler ben de soğutma açısından ROG serisine güvenip bunu almakta karar kıldım o kadar bir fiyat farkı da yoktu sanki hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı