Laptopta yanlış BIOS sürümü yüklü

Nejded

Femtopat
Daha fazla  
1 hafta önce oyun oynarken FPS aşırı düşük olunca ekran kartını kontrol ettim ve GeForce 850M ekran kartının aygıt yöneticisinde 3D video denetleyicisi olarak göründüğünü ve N550jk olması gereken BIOS modelinin N550jv olduğunu fark ettim. İnternetteki çözümlerin neredeyse hepsini uygulasam da harici ekran kartı PC tarafından tanınmadı. N550jv modelinde GTX 750M ekran kartı varken N550jk modelinde GTX 850M ekran kartı bulunuyor. Sorunun yanlış BIOS sürümünden dolayı oluştuğunu düşünüyorum ama çözüm hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sorunum bu konudakiyle birebir aynı

Son düzenleme:
Bilgisayarda durup dururken BIOS sürümü kendiliğinden değişmez. Yani oyun oynarken "Aaa bilgisayarın BIOS sürümü değişmiş haberim yoktu" gibi bir aydınlanma yaşayamazsın.

BIOS sürümünün yanlış bir sürüm olduğunu nerden biliyorsun?

Bilgisayarda durup dururken BIOS sürümü kendiliğinden değişmez. Yani oyun oynarken "Aaa bilgisayarın BIOS sürümü değişmiş haberim yoktu" gibi bir aydınlanma yaşayamazsın.

BIOS sürümünün yanlış bir sürüm olduğunu nerden biliyorsun?
Bu işlerden çok fazla anlamıyorum ancak 8 yıldan fazla kullandığım laptopun modeli N550Jk, bios sürümü ise 750m ekran kartı kullanan başka bir modele ait.
Faydası olur mu bilmiyorum ama bu da 3d video denetleyicisi olarak görünen gtx 850m ekran kartının donanım kimlikleri
PCI\VEN_10DE&DEV_1391&SUBSYS_139110DE&REV_A2
PCI\VEN_10DE&DEV_1391&SUBSYS_139110DE
PCI\VEN_10DE&DEV_1391&CC_030200
PCI\VEN_10DE&DEV_1391&CC_0302

Nasıl ve neden oldu bilmiyorum ama durum bu.
1.PNG
2.PNG

Laptop'u kapat, tersini çevir ve altındaki ürün etiketine bakabilir misin?

Ürün kodu olarak ne yazıyor?
N550JK-CN166H

PCI\VEN_10DE&DEV_1391&SUBSYS_139110DE&REV_A2 bu kodu google'a yazıp çıkan bu siteden ilk sıradaki yazılımı yükleyince ekran kartı tekrar 850m olarak gözükmeye başladı ancak hala güncelleyemiyorum, ayrıca intel ekran kartını devre dışı bırakıp oyuna girince ekranda gelip giden çizgilenmeler oluyor.

Dosya Ekleri

• 5.PNG
    5.PNG
    13,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı