Çözüldü Laptoptaki 6 GB RAM'in 4.92 GB'si kullanılabilir gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert481

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, ramazanınız mübarek olsun. 6 GB RAM var fakat 4.92 miktarda kullanılabilir diyor. Windows 10 kullanıyorum acaba onun yediği RAM miktarı yüzünden mi bana bu kadarı kalıyor? Yoksa başka bir sebebi mi var? 1 yıl önce de Windows 10 kullanıyordum oyun vb oyunuyordum 500 GB HDD de 200 GB kadar doluluk vardı. Windows 10'daki tümünü sıfırlama işlemini gerçekleştirdim sonra böyle gözükmeye başladı sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dahili GPU da RAM kullanır. Bir de msconfig menüsü üzerinden de bakabilirsiniz. Sınırlama varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.
Dahili GPU da RAM kullanır. Bir de msconfig menüsü üzerinden de bakabilirsiniz. Sınırlama varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.

Çözüm
Arkadaşlar hepinize teşekkürler moderatörün yazdığı gibi yaptım sistem yapılandırmasından gelişmiş önyükleme seçeneklerinden bellek üst sınırı tikliymiş 2105 falan o civarlarda sayı yazıyordu. Tiki kaldırdım uygula deyip yeniden başlatım şu an laptopun hakında kısmında 6 GB takılı RAM yazıyor sadece. Düzeldi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…