Laptoptaki görüntüyü HDMI ile TV'ye aktarırken problem oluyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, laptopu HDMI ile TV'ye bağlarken sorun yaşıyorum. HDMI taktığımda hem laptop hem TV ekranında açılıyor yani yineleniyor bunda bir problem yok. Ama "sadece ikinci ekran" seçeneğini seçtiğimde normalde sadece TV'de görmem gerekirken otomatik olarak tekrar "yinele" oluyor. Ben iki ekranda görmek istemiyorum sadece TV'de görmek istiyorum. Eski bilgisayarda böyle bir problem yoktu HDMI kablosunda problem olduğunu düşünmüyorum. Daha kolay anlamanız için kısa bir video çektim. İzleyebilirsiniz. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Bilgisayar ASUS TUF A15 Ryzen 7 7735HS RTX 4050.

Çözüm değil ama öneri: Bu ayara gir.

1728331026486.png

En alttaki ayarı yap:

1728331040422.png

TV'ye bağlayıp kapağı kapatabilirsin.

Çözüm değil ama öneri: Bu ayara gir.

Eki Görüntüle 2324682
En alttaki ayarı yap:

Eki Görüntüle 2324684

TV'ye bağlayıp kapağı kapatabilirsin.
Teşekkür ederim. Bunu yapabilirim fakat şöyle bir problem oluşuyor. Yinelenmiş ekranda TV'deki görüntüde netlik kötü hocam videoda pek belli olmamış olabilir ama hafif bulanıklık var. Bu eski laptopa taksam da aynı durum oluyor iki ekranda da görüntü olunca netlik bozuluyor. Yalnızca TV'den görüntü alınca cam gibi net oluyor. Tam anlatabildim mi bilemedim. Artık çözemezsem dediğiniz gibi kullanıcam ama çok saçma yani 12 senelik eski laptopda sorunsuz kullanabilirken güncel bir laptopta sorun çıkması çok üzücü. Ben genelde laptopu TV'ye yansıtan ve o şekilde oyun oynayan biriyim amacım da oydu. Bulanık şekilde oyun oynamak bilmiyorum gözüm alışır mı ama çok şeyi denedim ekran kartını sildim en güncel driveri yükledim Windows update yaptım BIOSu da güncelledim ama çözülmedi.

Bir de garip bir şey keşfettim. Laptop pildeyken sadece TV'ye görüntüyü aktarabiliyorum tıpkı eski bilgisayardaki gibi. Ama prizdeyken çalışmıyor. Gerçekten garip. Konuyu güncelleyeyim bu şekilde.

@Akif Hocam şöyle garip bir olay daha oldu. Artık ümidi kestim ve dediğiniz öneriyi uygulamak istedim. Aynen de yaptım değişiklikleri kaydet dedim. Gariptir ki kapağı kapatınca da ekran gidiyor. Hafif açıp bakayım dedim ekran kapalı. Ayar işe yaramıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı