Laptoptaki Type-C girişi ne işe yarar?

Bazı kulaklıklar Type-C girişli oluyor diye biliyorum.
Olmasına oluyor. Ama her Type C girişinde çalışmıyor.

Benim bilgisayarımdaki Type C portu ne görüntü ne şarj ne de ses işine yarıyor.

Maşallah. Dell'den sonra en kötü siteyi yapmayı becermişler. Sitede milyon tane sayfa var bir tane işe yarayan yok.

Şimdi sizin ürün bu gibi duruyor. Adamlar 3.2 Gen 1 deyip kaçmış.
Başka bir ürün örneği. İnsan gibi data transfer only diye yazmış.

Şöyle bir şey vardır belki, bilgim dahilinde değil ve Türkçe güvenilir bir sayfa olmadığından eminim. İngilizcelerde bile yanlış bilgi geziyordur. Her Type C 3.2 Gen 1 görüntü aktarımını destekliyordur mesela. O durumda bu vardır diyebilirsiniz ama onun dışında HP'nin çok üstün bilgilendirme teknolojisi sayesinde cihazınızdaki USB portu hakkında hiç miktarda bilgiye sahipsiniz.

USB adam olsa zaten böyle bir şey yapmazdı. Sitelerinde yayınladıkları şeyleri anlayana kadar USB 4.0 çıkar.

Son düzenleme:
Olmasına oluyor. Ama her Type C girişinde çalışmıyor.

Benim bilgisayarımdaki Type C portu ne görüntü ne şarj ne de ses işine yarıyor.

Maşallah. Dell'den sonra en kötü siteyi yapmayı becermişler. Sitede milyon tane sayfa var bir tane işe yarayan yok.

Şimdi sizin ürün bu gibi duruyor. Adamlar 3.2 Gen 1 deyip kaçmış.
Başka bir ürün örneği. İnsan gibi data transfer only diye yazmış.

Şöyle bir şey vardır belki, bilgim dahilinde değil ve Türkçe güvenilir bir sayfa olmadığından eminim. İngilizcelerde bile yanlış bilgi geziyordur. Her Type C 3.2 Gen 1 görüntü aktarımını destekliyordur mesela. O durumda bu vardır diyebilirsiniz ama onun dışında HP'nin çok üstün bilgilendirme teknolojisi sayesinde cihazınızdaki USB portu hakkında hiç miktarda bilgiye sahipsiniz.

USB adam olsa zaten böyle bir şey yapmazdı. Sitelerinde yayınladıkları şeyleri anlayana kadar USB 4.0 çıkar.
Cidden haklısınız saçma sapan bir site yapısı var, whatsapp destek hattı bile böyle inanırmısınız yarım yamalak. Valla bende hiç birşey anlamadım o type-c port niye orda hâlâ çözemedim siteside çok karışık.

HP'ye laf edince MSI'ın sitesine bakayım dedim. MSI daha laptopa koyduğu Type C portundan bihaber. Gerçi kullanma kılavuzunda bahsediliyor ama onda da geniş almış. Duruma göre destekleyebilir falan demiş.
HP'nin sitesinde kullanma kılavuzunu bulamadım. Burası var. Ama yok.

HP'ye laf edince MSI'ın sitesine bakayım dedim. MSI daha laptopa koyduğu Type C portundan bihaber. Gerçi kullanma kılavuzunda bahsediliyor ama onda da geniş almış. Duruma göre destekleyebilir falan demiş.
HP'nin sitesinde kullanma kılavuzunu bulamadım. Burası var. Ama yok.
Heralde kaybettiğim kullanma kılavuzunu bulmam gerekicek.😅

Thunderbolt nedir hocam özet geçermisiniz zahmet olmazsa pek bilmiyorum bunları.
Thunderbolt (kod adı: Light Peak) çevre birimlerini bağlamak için kullanılan bir arabirimdir. Intel tarafından geliştirilmiştir. Thunderbolt basitçe PCI Express ve DisplayPort arabirimlerini birleştirip daha ucuz ve daha uzun ömürlü kablolar oluşturmayı amaçlamıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı