Laptoptan Gelen Coil Whine Benzeri Ses

Berkay Uysak

Megapat
Daha fazla  
ASUS FX504GE modeli 3-4 aylık bilgisayarımdan ilk aldığımdan beri ses geliyor. Önce harddiskten geldiğini düşünüp para denkleştirince SSD takarım diye dikkate almamıştım fakat iyice canımı sıkmaya başladı çünkü ses kesinlikle harddiskten gelmiyor. Touchpad ile scroll yapıp işlemci kullanımını artırdığımda bile ses geliyor. Aynı şekilde işlemci kullanımı arttıkça ses iyice bozuluyor. Bilgisayarın açılışında da ses var.

Üniversitemin kütüphanesinde yoğunluğa göre 600Mbps civarı internet olduğu için kabloyla direkt bağlıyorum. Ortam sessiz olduğu için çok canımı sıkıyor. Bu kadar para verip böyle şeyleri çekmek can sıkıcı. Bilgisayarımda sonradan sıkıntı çıkarmasından korkuyorum.

Araştırdığımda HP'nin bazı laptoplarında da olduğunu gördüm.

Sorum şu bilgisayarımı bir tanıdığım vasıtasıyla direkt distrübütörden aldım. Ben bu bilgisayarı iade edebilir miyim? Çünkü asıl istediğim bilgisayar bu değildi. Başka bir konuda yine bu konudan şikayetçi bir arkadaşın laptopunun anakartını değiştirip geri göndermişler ama o iade istememiş sanırım. Lütfen ses harddiskinden geliyor demeyin. İlgili linkleri bırakıyorum.

HP'den gelen HP'nin sitesinde de yer verdiği High pitched noise olarak geçen ses

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim bilgisayarımdan gelen ses belki videoda aynısı gibi gelmiyordur ama videoyu izlediğimde sorunun anakarttan geldiğine emin oldum çünkü aynı yoğunlukta olmasa da aynı ses.
Video biraz uzun, 0-15 arası ve 45'ten ve 1.35'ten sonra gelen sesi dikkatle dinleyin lütfen.

Link: IMG_8215.MOV

Harddiskten de benzeri sesler geldiği oluyor. Ama harddisk olmayan cihazlarda da olduğunu gördüm. Bizzat yaşıyorum. Çok sessiz ortamda rahatsız ediyor ama asıl olay cihaz şarja takılı iken oluyor. Şarja takılı iken ve fareyi oynatınca.
Bu sizin için de geçerli mi? Videodaki cihaz şarja takılı gibi duruyor.

Sesin hoparlörden gelme ihtimali var benzer bir sorun yaşamıştım islemci kullanımı biraz artsin ses geliyordu imkanin varsa hoparlörü sök dene yada windows 10 ses problemi diye arat belki yardimci olur. Kulaklik takiliyken gelip gelmedigini hatirlamiyorum deneyebilirsin.

Harddiskten de benzeri sesler geldiği oluyor. Ama harddisk olmayan cihazlarda da olduğunu gördüm. Bizzat yaşıyorum. Çok sessiz ortamda rahatsız ediyor ama asıl olay cihaz şarja takılı iken oluyor. Şarja takılı iken ve fareyi oynatınca.
Bu sizin için de geçerli mi? Videodaki cihaz şarja takılı gibi duruyor.

şarjdayken de şarjda değilken de geliyor hocam. Videoyu çekerken muhtemelen cihazım şarjda değildi.

Fan veya güney köprüden ısınmadan dolayı gelebilir. Mosfetlerde ısınınca benzer ses verebilir. En iyisi açarak kontrol etmeniz veya teknik servis.

Bilgisayar soğukken de sıcakken de geliyor ses.

Sesin hoparlörden gelme ihtimali var benzer bir sorun yaşamıştım islemci kullanımı biraz artsin ses geliyordu imkanin varsa hoparlörü sök dene yada windows 10 ses problemi diye arat belki yardimci olur. Kulaklik takiliyken gelip gelmedigini hatirlamiyorum deneyebilirsin.

Mantıklı fakat hoparlörler sağa ve sola bakacak şekilde konumlandırılmış. Dikkatlice dinledim hoparlörden gelmiyor ses.

Ana metni de editleyeceğim buraya da yazayım, bir tanıdık aracılığı ile HP servisine götürdüm çok güzel ilgilendi sağolsun. Senden kaynaklı hiçbir şey yok, benim söylediğimi mantıklı buldu ama %90 harddiskten geldiğini düşünüyor. Biraz dil yaparsan iade alabilirler ama çok düşük ihtimal dedi. İade alırlarsa ikinci el Macbook Pro almayı düşünüyorum. Bunu oyun da oynarım diye almıştım ama bir anlık hevesmiş ayrıca vaktim de olmuyor.

Ana metni de editleyeceğim buraya da yazayım, bir tanıdık aracılığı ile HP servisine götürdüm çok güzel ilgilendi sağolsun. Senden kaynaklı hiçbir şey yok, benim söylediğimi mantıklı buldu ama %90 harddiskten geldiğini düşünüyor. Biraz dil yaparsan iade alabilirler ama çok düşük ihtimal dedi. İade alırlarsa ikinci el Macbook Pro almayı düşünüyorum. Bunu oyun da oynarım diye almıştım ama bir anlık hevesmiş ayrıca vaktim de olmuyor.
İade denemeden önce bir yerden başka bir harddiskle dene bence. Birde distribütörden aldın hadi faturanda yok diyelim seri numarasından bir arat garanti varsa yada bir faturan varsa iade edebilirsin yok el altından verildiyse yapabileceğin bir şey yok zaten.

İade denemeden önce bir yerden başka bir harddiskle dene bence. Birde distribütörden aldın hadi faturanda yok diyelim seri numarasından bir arat garanti varsa yada bir faturan varsa iade edebilirsin yok el altından verildiyse yapabileceğin bir şey yok zaten.

Hocam faturam, garantim her şeyim var Allahtan sıkıntı yok o konuda. Başka bir harddisk ile deneyecektik ama garantisini bozmayalım dedik. Sistem SSD'ye kurulu, HDD kullanımı %0 iken de ses geliyor. Ama belki kullanılmasa bile motoru dönüyordur bilgim yok. Sıkıntı HDD'de ise değiştirsinler serviste ama anakartta ise iade isteyeceğim. Teşekkürler mesajın için.

Merhaba ben daha 1.5 aydır GameGaraj Blaster 7TN-120 kullanıyorum bilgisayarımın özellikleri.

CPU: i7 9750H.
RAM: 2x8 Crucial 2666 MHz.
SSD: BIOSTAR 512 GB M.2 SSD.
GPU: NVIDIA 1660 Ti.
Ekran: 120 Hz SM VA panel monitör.

Ve bu linkteki gibi ses geliyor canlı desteğe yazdım Coil Whine dediler şarjdeyken ses artıyor ve yük altında değil bataryayı kullanırken ses azalıyor fakat fanlar aynı RPM'de dönüyor şarjdaki gibi
Hoparlörleri test ettim ondan da gelmiyor zaten SSD kullanıyorum daha çok bilgisayarın sağ tarafından geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı