Laptopu ekranı kırık olduğu için USB ile başlamıyor

ArdaDgon

Picopat
Katılım
22 Mayıs 2022
Mesajlar
36
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba eski laptopumu(ekranı kırık monitöre bağladım) bugün tekrar kullanmaya karar verdim fakat sifresini hatırlamıyorum bu yüzden internetten sifre sıfırlama USB'si yaptım fakat internette BIOS'tan o USB ile baslatıyor ama benim ekran kırık olduğu için BIOS kısmını göremiyorum ne yapabilirim?
 
Aklıma gelen ilk şey HHD'yi söküp başka bir bilgisayarda o bahsettiğin usb bios işlemini yapmayı denemen oldu. Ben de eski laptopumda harici ekrandan BIOS'a giremiyordum. Çözümünü de bulamamıştım.
 
Yabancı forumlarda bununla ilgili çok konu dönmüş. Bazıları (özellikle HP sahipleri) bilgisayarı açar açmaz kapağı kapatarak harici monitöre görüntü alabilirken bir kısmı da hiçbir şekilde başarılı olamamış.

Farklı yöntemlerden bahsetmişler, dilersen yabancı kaynaklara bir göz at.
 
Aklıma gelen ilk şey HDD'yi söküp başka bir bilgisayarda o bahsettiğin USB BIOS işlemini yapmayı denemen oldu. Ben de eski laptopumda harici ekrandan BIOS'a giremiyordum. Çözümünü de bulamamıştım.

O HDD sökme islemini nasıl yapacağımı detaylı bir sekilde bulamadım maalesef.
 
O HDD sökme islemini nasıl yapacağımı detaylı bir sekilde bulamadım maalesef.
Aslında kesin bir bilgi değil ama senin olayın eğer HDD ile alakalıysa maksat ekran gelsin bir şekilde de işini gör diye düşünmüştüm. Laptopunu daha önce açtıysan temizleme macun değiştirme işlemleri için falan az çok bilirsin diye düşünüyorum. HDD upgrade edilebilen bir parça olduğğu için kasayı açtığında hemen elinin altında olacak şekilde konumlandırırlar genelde. Ama bu işleri hiç bilmiyorsan girişme. Daha çok bozabilirsin bilgisayarı. Bilen birisine götür bence. Eğer iyi bir tamirciyse halleder sorununu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı