yvsh
Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 gündür şu sorunu çözemedim, sizlere sormak istedim. Laptopumu HDMI girişinden monitöre bağlıyorum ve bir bakıyorum ki Nvidia GPU (Ekran kartım 1050 TI) etkinliklerinde; Chrome.exe, Discord.exe, Gamingcenter.exe gibi saçma sapan şeyler açılıyor ve bilgisayar kasılmaya başlıyor. Yani kısacası; Intel ekran kartı devre dışı kalıyor bu monitörde.
Aslına bakarsanız, Aygıt Yöneticisi'nde monitörler kısmında Genel PnP monitör diye 2 monitör var. Bunlardan birisi laptopun birisi benim harici monitörüm oluyor. Laptop monitörümün driver'ına sağ tıklayıp, özellikler dedikten sonra bu görüntüyü alıyorum.
Aynı şekil, monitörüme bağladığımda 1050 TI üstünde yazıyor. Ben buradan monitöre bağladığımda, Intel ekran kartının devre dışı kaldığını anladım.
Peki nasıl Intel ve Nvidia'nın ekran kartlarını kullanabilirim?
Aslına bakarsanız, Aygıt Yöneticisi'nde monitörler kısmında Genel PnP monitör diye 2 monitör var. Bunlardan birisi laptopun birisi benim harici monitörüm oluyor. Laptop monitörümün driver'ına sağ tıklayıp, özellikler dedikten sonra bu görüntüyü alıyorum.
Aynı şekil, monitörüme bağladığımda 1050 TI üstünde yazıyor. Ben buradan monitöre bağladığımda, Intel ekran kartının devre dışı kaldığını anladım.
Peki nasıl Intel ve Nvidia'nın ekran kartlarını kullanabilirim?