Laptopu sadece %80'e kadar şarj etmek

Böyle bir ayar var şarj %70'in altına inmiyor, %80'in üstüne çıkmıyor. Lenovo laptop. Sizce açmalı mıyım bu ayarı? Şarjsa kullanıyorum hep pilde fazla kullanmıyorum. Ne işe yarar bu ayar?

Böyle bir ayar var şarj %70'in altına inmiyor, %80'in üstüne çıkmıyor. Lenovo laptop. Sizce açmalı mıyım bu ayarı? Şarjsa kullanıyorum hep pilde fazla kullanmıyorum. Ne işe yarar bu ayar?
Pilin ömrünü uzatır, şarjda pek etkisi yyo pile. ama şarjdan çıkarınca etkili olur uzun zamanda.

Eğer laptobu sürekli prizde kullanıyorsan varsa %60 seçeneğini tercih et. Pil ne kadar düşük kapasitede kalırsa ömrü de o kadar uzun olur. Çünkü daha az elektrik ihtiva ettiğinden daha az yıpranmış oluyor.
Anlamadım hocam maksimum %60 mı yapayım? Sanırım ayarlayabiliyorum. Peki minimum kaç yapayım?

Cihazı işiniz için yeri geldiğinde şarjdan çıkarıp kullanmanız gerekiyorsa açmayın, ama sürekli şarjda kullanıyorsanız açın uzun kullanımda pil ömrüne etkisi oluyor.
Pilin ömrünü uzatır, şarjda pek etkisi yyo pile. ama şarjdan çıkarınca etkili olur uzun zamanda.
Hep şarjda kullanıyor iseniz arkadaşında dediği gibi açmak en mantıklısı.
Hocam şimdi benim anlamadığım şey şu sürekli şark dolması pile zarar vermez mi? Sürekli boşalt şarj doldur, boşalt doldur...

Hocam şimdi benim anlamadığım şey şu sürekli şark dolması pile zarar vermez mi? Sürekli boşalt şarj doldur, boşalt doldur.
Hayır siz %80 ile sınırlarsanız cihaz zaten şarj 65-70 seviyelerine düşünce tekrardan 80'e şarj edecek ve duracak bu bazı cihazlarda 79'a düşünce de olabiliyor ama bu özelliği koyan mühendis daha iyi bir pil ömrü sunduğunu söylüyorsa o mühendise de güvenin yani.

Peki ayda 1 kere tamamen bitirip doldurma gerçek mi yoksa sahte mi? Öyle bir şey yapmamız mı lazım?

Aldığım ilk günden beridir Max 5 defa şarjda oynamışımdır. Hep şarja takılı oynarım ve pil sağlığı %100.

80e kadar şarj etme açık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı