Laptopu şarjdan çıkarınca donup reset atıyor

B98U

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, daha öncesinde DRIVER_POWER_STATE_FAILURE adı altında mavi ekran hataları almam sonucu BIOS güncellemesi yapıp DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp daha eski bir sürüme dönmüştüm, sfc/scannow vs. gibi kodlarla da bir sonuca ulaşamadım. Ne yaptıysam ya mavi ekran aldım ya da mavi ekran yerine öylece donup kalan bir PC ile karşılaştım. Tabi bunların hepsi şarj cihazını çıkardığımda 5 ile 15 dakika arasında bir zamanda oluyor. En son çare olarak temiz bir kurulum yapayım, belki gözden kaçan bir şey vardır diyerek format attım ancak şu an şarj cihazını çıkardığımda 5 dakika sonra donma yaşayıp herhangi bir uyarı vermeden reset atıyor. 2-3 kez denedim, hepsinde oldu. Görev yöneticisini açtığımda CPU kullanımının %100 olduğuna da şahit oldum. Sebebi bu mudur bilmiyorum tabii. Sürekli bir şeyler denemek de istemiyorum, zarar vermek istemediğimden. Varsa bir bilgisi olan yardıma açığım :(

AMD Radeon 540X Ekran Kartı
AMD Ryzen 3500U işlemci (Radeon Vega 8 Onboard Ekran Kartı)
12 GB RAM
Windows 10.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı