Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mıdır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel i5 12400f
MBO: B760-M Gigabyte Gaming ddr4
GPU: RTX 4060 Asus Dual White OC
RAM: 32GB 3200 MHz ddr4
SSD: 1TB Nvme M.2
PSU: 750w DeepCool PF750
COOLER: AG400 Led DeepCool
CASE: DK361 White
FAN: White 120mm DeepCool A-RGB
CABLE: ASIAN HORSE
Merhaba. Kullanmış olduğum laptopun bataryası işlemci gücünden dolayı çok tez bitiyor. Aslında sormak istediğim şu. Şarj %100 olduğunda çekmesem laptopa zararı olur mu? Tam dolu olduğunda prizden akımı kesiyor mu yoksa batarya şişer mi?

Merhaba. Kullanmış olduğum laptopun bataryası işlemci gücünden dolayı çok tez bitiyor. Aslında sormak istediğim şu. Şarj %100 olduğunda çekmesem laptopa zararı olur mu? Tam dolu olduğunda prizden akımı kesiyor mu yoksa batarya şişer mi?
Ben öyle kullanıyorum bir zararını görmedim umarım bir zararı yoktur

Eğer yeni nesil bir laptop ise içinde akım koruyucu bulunur. Yeni nesil laptoplarda şarjda iken bataryadan değil de direkt prizden gelen güçle sistemi çalıştırma gibi bir özellik var. Özel bir ismi varsa da bilmiyorum. Laptop şarjda iken kullandığınızda bataryayı şarj ederken bilgisayara elektriği de şarjdan verir. Bataryadan geçmez. Ancak laptopunuzda bu özellik var mıdır bilmiyorum.

Eğer yeni nesil bir laptop ise içinde akım koruyucu bulunur. Yeni nesil laptoplarda şarjda iken bataryadan değil de direkt prizden gelen güçle sistemi çalıştırma gibi bir özellik var. Özel bir ismi varsa da bilmiyorum. Laptop şarjda iken kullandığınızda bataryayı şarj ederken bilgisayara elektriği de şarjdan verir. Bataryadan geçmez. Ancak laptopunuzda bu özellik var mıdır bilmiyorum.

Cihazım budur 1 ay değil aldım.

Eğer yeni bir laptopsa hiçbir sıkıntı olmaz hatta ben eski laptopumun bataryasını çıkartıyordum bir şey olmuyordu(akım korumalı adaptör olması gerek)

Cihazım budur 1 ay değil aldım.
Hocam maalesef laptoplardan pek anlamıyorum. Bilen birileri yardımcı olur. İsterseniz yapay zekaya sorabilirsiniz. Ayrıca mesajım yardımcı olmuşsa çözüm diye işaretlerseniz çok sevinirim.

Eğer yeni bir laptopsa hiçbir sıkıntı olmaz hatta ben eski laptopumun bataryasını çıkartıyordum bir şey olmuyordu(akım korumalı adaptör olması gerek)

Cihazım.
1 ay olmadı aldım.

Akım koruyucu varsa problem olmayabilir ve şarjda kullanarakta oyunlarda tam performans alırsın.

Onu nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazım.
1 ay olmadı aldım.

Onu nereden öyrenebilirim?

Hocam araştırdım eğer şarjınız %100 olup hala prize bağlı ise batarya devre dışı kalır gücü dirket adaptörden alıyor yani sıkıntı yok kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı