Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mıdır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel i5 12400f
MBO: B760-M Gigabyte Gaming ddr4
GPU: RTX 4060 Asus Dual White OC
RAM: 32GB 3200 MHz ddr4
SSD: 1TB Nvme M.2
PSU: 750w DeepCool PF750
COOLER: AG400 Led DeepCool
CASE: DK361 White
FAN: White 120mm DeepCool A-RGB
CABLE: ASIAN HORSE
Merhaba. Kullanmış olduğum laptopun bataryası işlemci gücünden dolayı çok tez bitiyor. Aslında sormak istediğim şu. Şarj %100 olduğunda çekmesem laptopa zararı olur mu? Tam dolu olduğunda prizden akımı kesiyor mu yoksa batarya şişer mi?

Hocam araştırdım eğer şarjınız %100 olup hala prize bağlı ise batarya devre dışı kalır gücü dirket adaptörden alıyor yani sıkıntı yok kullanabilirsiniz.

Tam olarak anlamadım hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS kullanmıyorum ama sanırım laptopunuzda MyASUS programı yüklüyse oradan pil sağlığı için bazı ayarları değiştirebilirsiniz.

1751489861647.png

1751489880815.png

Hangisi hocam?

Hocam araştırdım eğer şarjınız %100 olup hala prize bağlı ise batarya devre dışı kalır gücü dirket adaptörden alıyor yani sıkıntı yok kullanabilirsiniz.

Ayarlarda 100% 80 yapmıştım, öyle önermişti ASUS uygulaması. Şu an pile takılı yazı şu şekilde.

1751492341557.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil bakım modu etkinse ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok ancak orada da yazdığı gibi şarjınız %80'in üstüne çıkmayacak. Sürekli prizde kullanacaksanız bu mod açık kalsın, prizden çıkartıp kullanmak istediğiniz zaman isterseniz kapatırsınız.

Oyun genellikle bu bilgusayarda oynamıyorum resimde baktınızmı pil takılı çalışmak olurmu
dediğinizi anlamadım. Resimdekiler doğru görünüyor. %80 sınırı sizin için sorun olmayacaksa açık kalması daha makul.

dışarıda çok işiniz yoksa, dışarıda az kullanıyorsanız açık kalabilir.

Eğer yeni nesil bir laptop ise içinde akım koruyucu bulunur. Yeni nesil laptoplarda şarjda iken bataryadan değil de direkt prizden gelen güçle sistemi çalıştırma gibi bir özellik var. Özel bir ismi varsa da bilmiyorum. Laptop şarjda iken kullandığınızda bataryayı şarj ederken bilgisayara elektriği de şarjdan verir. Bataryadan geçmez. Ancak laptopunuzda bu özellik var mıdır bilmiyorum.
bu yazınızı dedim hocam resimde baksanız bu dediyiniz özellik bende varmıı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı