Laptopu sürekli şarjda kullanmak

Algoritmik

Hectopat
İş gereği laptop başında uzun süre zaman geçiriyorum, tam performasta çalışmak için cihazı sürekli şarjda kullanmak zorundayım. Şarjının bitmesini beklemek yerine direkt kabloyu takıp öyle kullanıyorum isterse şarjı %100 olsun bir sorun oluşturur mu bu durum?
Laptopların tamamı böyle mi bilmiyorum Excalibur kullanıyorum şarjda olmadığı zaman performansı yarı yarıya düşüyor mecbur takmak zorunda kalıyorum.

Hocam HP laptop ve Acer laptop kullandım şu ana kadar ve ikisinide şarjda kullanıyordum arada çok uykum varsa yatağımın yanına koyup dizi film izliyordum bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Hocam HP laptop ve Acer laptop kullandım şu ana kadar ve ikisini de şarjda kullanıyordum arada çok uykum varsa yatağımın yanına koyup dizi film izliyordum bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Dediğim gibi mi kullandınız? Mesela ben şarjı 90 olmasına rağmen yine de şarja takıyorum.

Büyük problem olmaz ancak sürekli olarak full charge'da durması sebebiyle bir süre sonra pilin performansı düşmeye başlar.

5 yıllık HP notebook'umda öyle oldu sonra pilini değiştirmek zorunda kaldım. Şişmişti.

Büyük problem olmaz ancak sürekli olarak Full Charge'da durması sebebiyle bir süre sonra pilin performansı düşmeye başlar.

5 yıllık HP Notebook'umda öyle oldu sonra pilini değiştirmek zorunda kaldım. Şişmişti.

Hocam sürekli şarjda derken o şekilde değil. Mesela akşama kadar şarjda kullanıyorum işim bitince çıkarıyorum sabah uyandığımda yeniden şarja takıp kullanıyorum bunu yapmam çok zarar verir mi?

Hocam sürekli şarjda derken o şekilde değil. Mesela akşama kadar şarjda kullanıyorum işim bitince çıkarıyorum sabah uyandığımda yeniden şarja takıp kullanıyorum bunu yapmam çok zarar verir mi?

Hocam bir kez daha söyleyeyim, şarj edilebilir bataryaları sürekli 100% de tutmak iyi bir şey değildir.

Eğer ağır işler yapmıyorsanız bazen pilde kullanın biraz elektronlar hareket etsinler içeride :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı