Laptopu Suya Koymak

Evet oyun oynarken oluyor ekran kartı tam 99-100 arası gidip geliyor daha fazla olmuyor. Dell 1557 laptopun adı. Fanı daha 1 ay önce temizledim ve macun da yenilettim. Ekran kartı kullanımı %100 işlemci öyle değil o iyi İ7 720QM var oyunlarda %50 si falan kullanılıyor. Bende biliyorum laptopum eskidi fakat 2 yıl daha buna mecburum sadece biraz daha performans istiyorum. Laptopu saf suya koymayı planlıyorum monitörü dışarıda kalacak şekilde klavyeyi de harici olarak bağlayacağım aklıma takılan sorular var araştırdım daha önce hep kasalı sistemleri akvaryumda falan çalıştırmışlar laptopa ne olur bilmiyorum hani tüm sistemler çalıştı diyeli HDD ye ne olacak biliyorsunuz ki mekanik bir parça su onu nasıl etkiler aklımda hep bu var olmazsa onu dışarıya uzatacağım malum yeni bir HDD alacak bütçem yok bunu da kendi imkanlarımla yapacağım.

Gece gece icat çıkarmayın arkadaşlar başımıza :) Yalıtkan suya leptop koymalar falan akıl işi değil.

Tek istediğim oynadığım oyunlarda ayarları biraz daha arttırmak. Oyunları en düşük ayarlarda 60 FPS oynuyorum, Normale çekince 20 FPS civarına düşüyor. Suya koymak belki daha çok işe yarar diye düşünmüştüm. Dün laptopu altında yükseltme olmadan oynuyordum ve 10 dk dan sonra en düşük ayarda kastığını fark ettim altını kaldırdım ve 60 FPS ye çıktı. Olay soğutma ile alakalı suya koysam daha serin olur ve bence performansı 10+ FPS civarı artar. Odam sırf laptop daha çok performans alsın diye 18-20 derece arasında tutuyorum kaloriferimi kapattım. Geçen gün laptopu uyku moduna alıp dondurucuya koydum çıkardıktan sonra koyacağım yere de yumuşak buz paketleri yerleştirdim 1 saat bekletip dondurucudan aldım ve hazırladığım yere yerleştirdim hızlıca oyunu açtım ilk başta yüksek ayarlarla 20-22 FPS alıyordum sonra normal-yüksek karışık yaptım zaman geçtikçe 10 dk da eski haline döndü. Buradan aklıma bu fikir geldi eğer soğutma düzgün olursa her oyunu adam akıllı oynarım diye düşündüm. 2 yıl dayanması gerek bu yüzden fikrimi bu yazın sonuna erteleyeceğim ama vazgeçmeyi düşünmüyorum ve eğer denersem sonuçları paylaşacağım. Yinede tavsiyesi olan mesela; ''HDD suyla sürtünmeden yavaşlar bu yüzden suyun dışına koy'' tarzında yada; ''HDD ler su geçirmez bir şey olmaz koy gitsin'' gibi söylemekten çekinmeyin konu benim için 1 yıl daha güncel sorusu yada tavsiyesi olan yazmaktan çekinmesin.
Projem;
Küçük boyut bir akvaryumun içini saf suyla dolduracağım sonra içine laptopu koyacağım. Laptopun fanı suyu gerekli parçalara daha iyi bir şekilde havayı yaptığı gibi yönlendirecek. Belki akvaryumun altına da bir fan monte ederim suyu karıştırsın diye malum sıcak şey yükselir soğuyan alçalır. Klavye ve mousuda dışarıya kabloyla çıkartırım monitörde akvaryumun dışında kalacak tabi.
Bu arkadaş kasalı bilgisayarı benim düşündüğüm yöntemler soğutuyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buda başka bir akvaryumlu soğutma;
a039bdca_1796206126_55d9e77591.jpg

Son düzenleme:
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş arkadaşlar :) Siz biraz yaklaşın o davula, yarı yoldan geri dönersiniz zaten.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı