Laptopu Suya Koymak

Koyacağın sıvı bir süre sonra pcnin sıcaklığına gelecektir tabi kaynama sıcaklığı 100 derece ise. O yüzden kaynama sıcaklığı düşük olan bir sıvı bulman lazım yani su ile yapılmaz.

Koyacağın sıvı bir süre sonra pcnin sıcaklığına gelecektir tabi kaynama sıcaklığı 100 derece ise. O yüzden kaynama sıcaklığı düşük olan bir sıvı bulman lazım yani su ile yapılmaz.
Sıvı o kadar ısınmıyor ketle değil bilgisayar bu. 0.5 mm x 0.7 mm çapındaki bir işlemcinin 3.2 litre uyu 28 derecelik odada kaynatması mümkün değil kabın bir yüzü alüminyum idi ve giren ısı ile çıkan ısıyı hesaplamıştım. O konuda sıkıntı yoktu yani su 44 derece gibi bir sıcaklıkta sabitleniyor idi oyunlarda. Sıkıntı işlemcinin ve ekran kartının içindeki transistör sayısı. Verebilecekleri performans fiziksel olarak sınırlı olduğu için bir işe yaramadı.

Sıvı o kadar ısınmıyor ketle değil bilgisayar bu. 0.5 mm x 0.7 mm çapındaki bir işlemcinin 3.2 litre uyu 28 derecelik odada kaynatması mümkün değil kabın bir yüzü alüminyum idi ve giren ısı ile çıkan ısıyı hesaplamıştım. O konuda sıkıntı yoktu yani su 44 derece gibi bir sıcaklıkta sabitleniyor idi oyunlarda. Sıkıntı işlemcinin ve ekran kartının içindeki transistör sayısı. Verebilecekleri performans fiziksel olarak sınırlı olduğu için bir işe yaramadı.
Zaten saçma bir projeydi ama şöyle yapılamaz mıydı?
Laptopun alt kapağını tamamen söküp 10cm bir pc soğutucusu takıp laptopu da 10 cm yükseltirsin soğutucu bloğu sabitleyemezsin ama yine de temas edince ısıyı indiremez mi?
Lehimliyse bilemiyorum.

Zaten saçma bir projeydi ama şöyle yapılamaz mıydı?
Laptopun alt kapağını tamamen söküp 10cm bir pc soğutucusu takıp laptopu da 10 cm yükseltirsin soğutucu bloğu sabitleyemezsin ama yine de temas edince ısıyı indiremez mi?
Lehimliyse bilemiyorum.
Hocam laptopta normalin kat kat fazlası overclock yapmıştım. Tüm soğutucuları denedim komşunun 120 TL'ye aldığı Cool Master laptop soğutucusunu da kullandım fayda etmedi. Kasalı bilgisayarın stok fanını kullandım oda olmadı. Zaten benim laptopun altı yoktu. Plastikten olduğu için ekran kartının altındaki kısım erimişti. Bende çıkardım. Buzdolabındaki paket buzları da koydum ama oda işe yaramadı. Elimle soğutucu yaptım alüminyum plakadan babam elektrik elektronik mühendisi o da yardım etti 9 tane fan taktım hepsi adaptörden güç alıyordu yine yaramadı. Overclock yapmamın sebebi de düşürünce çok kasması idi. Normalde oyunda çok takılma oluyordu, 650mhz olan core frekansını 1350 yaptım. Tıkır tıkır çalıştı. Birazda bellek arttırmış idim azda voltaj. İşe yaradı vallahi ne yalan söyleyeyim her 2 dk da bir donan oyun hiç kasmadı. Bu frekansları da kafamdan tutturmadım 1 ay çabaladım doğru frekansı bulmak için 5mhz arttırıp oyun oynadım her gün sonunda 1350 çıktı. 1360 yapınca çöküyordu bilgisayar. 1250 civarında da takılma devam ediyordu.

Eğer 100 dereceye çıkıyorsa illaki suyu yüksek sıcaklıklara çıkartır. Ayrıca sadece işlemci ısınan bir bileşen değil.
Hocam ısı transeferinin hızı ile alakalı bir durum. İşlemci kaybettiği ısıdan daha hızlı ısındığından oluşan bir durum. Suyun ısınmamasının sebebi enerji miktarı ile alakalı. İşlemci belirli bir miktar enerji çeker ve bunun belli bir kısmı işleme harcanır ısıda yan ürün olarak ortaya çıkar. Eğer aldığı enerjini tamamını ısıya çeviriyor olsaydı bile 3 Litre suyu kaynatamazdı. 3 Litre suyun kaynaması için gereken ısı miktarı işlemcinin ürettiğinden çok daha yüksek. Isı toplam enerji miktarıdır. Sıcaklık ortalama. Aradaki fark çok önemli.
NOT: Hep işlemci yazmışım hep ama el alışkanlığı. İşlemci= Tüm bilgisayar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı