Laptopu temizledikten sonra ekran renkleri bozulması

xelo miso

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop aşırı ısınıyordu sürekli ısıdan kapanıyordu. Bugün kendim açtım fanı kulak çöpüne kolonya sürerek temizledim . Dğer parçalara sürmedim. Açmışken biraz bakır telleri temizledim. Üstten biraz da işlemcinin üstüne zarar vermeden ufakca sildim. 1 saat boyunca sıkıntısız kullandım ve inanılmayacak kadar isida fark yarattı. Resmen ilk defa ısınmadı diyebilirim uzun zaman sonra oynarken birdenbire ekran kıpkırmızı oldu. Görüntü anlaşılıyor ama kırmızı ton aşırı yoğun. Sorun ne anlamadım 1 saatten fazla sıkıntısız kullandıktan sonra neden aniden bozuldu ki veya düzelmez mi kapatıp tekrar denedim olmadı. Şu an yine kapattım hemen.

Dosya Ekleri

• 20210113_232400.jpg
    20210113_232400.jpg
    279 KB · Görüntüleme: 451
Öncelikle sorun GPU kaynaklı olabilir. Ama ondan önce bir HDMI veya VGA kablosu ile TV, Monitör her neyse bağlayıp test edin. Renkler eğer aynı ise GPU'dan şüphelenmeye başlayın. Aynı değilse panel sıkıntısı olabilir.

Ayrıca temizleme biçiminiz yanlış. Kolonya sürülmez bilgisayara.

Hocam keşke hiçbir araştırma yapmadan yapmasaydınız. Kolonya sürülür mü? Açıkçası aklıma kolonya sürdükten sonra yapılabilecek bir şey gelmiyor. Sadece temizlemeniz yeterliydi, bir sürü rehber var bununla ilgili. Hiç olmadı tanıdığınız bir bilgisayarcıya yaptırsaydınız.☹️

Bir önceki mesajda söylenene ek olarak laptop anakartının üzerinde lcd panele baglantı yapılan bir port bulunur. Genelde bu soketli olurdu. Fakat bazı anakartlar farkli üzerinde bir yanmaz bant var ve bu iyi bastırmaz ise sorun oluyor.

Temizleme sonrasında bu tarz renk kesilmeleri ve cizikleme durumu oluşabiliyor. Tekrar acip kontrol edebilirsiniz.

Tamam sağ olun arkadaşlar sorunu çözdüm. Technopat'ta zaten fan kısmını kolanyayla temizleyin diye okuduğumdan öyle yaptım gayette işe yaradı kesinlikle anakarta bulaştımadan. Şu an fan eskiye nazaran çok çok az ısınıyor. Sorun temizlememden bağımsız bir şeyle alakalıymış. Laptopun kapağını aşağı alırken ekrana giden kablo sıkışmış bir demir parçasının arasına ekranın altını her elledigimde duzeldiginden fark ettim. Ekranı komple açtım ve kabloyu bantladım. Metal parçasına temas etmediğinden artık sapasağlam çalışıyor. Eskisinden iyi oldu ve ısı problemim bayağı ana bayağı fark yarattı durumu iyi :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı