Laptopu temizlemek performansı artar mı?

denizoz315

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım laptop neredeyse 5 yıldır temizlenmedi ve termal macun sürülmedi bilgisayarı temizletirsem ve termal macun sürersem oyunlarda performansım artar mı bilgisayar sistemim ekran kartı MX130 işlemci Intel8250u RAM 8 GB.
Not: Rust oynamak istiyorum Rust'ta performansım artar mı şu an 20 30 arası alıyorum temizletirsem kaç alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlemenin mantığı: İşlemcilerin çalışma hızları vardır. Ancak çalışma hızları ne kadar yükselirse o kadar ısınırlar. Yani işlemcinin en iyi performansını verebilmesi için iyi soğutulması gerekir. Eğer bilgisayarınızı temizlemezseniz hava kanallarında toz birikir. Termal macun ise kuruyacağı için görevini iyi yapamaz ve sıcaklığın artmasına sebep olur. Bu iki işlem hava kanalları ve fanı temizleyerek içeriye daha fazla havanın girip çıkmasına sebep olur. Bu sayede işlemci daha fazla soğutulabilir. Termal macun ise ısıyı daha iyi ileteceğinden sıcaklıklarda düşüş olur. Kısaca işlemci verebileceği en üst performansı verebilir. Bu sayede daha üst düzey bir performans alırsınız. Bu mantıkla tabiki artacaktır. Test videolarını izleyebilirsin. Orada genelde cihaz en iyi durumdaki FPS'ini verir.

Temizlemenin mantığı: İşlemcilerin çalışma hızları vardır. Ancak çalışma hızları ne kadar yükselirse o kadar ısınırlar. Yani işlemcinin en iyi performansını verebilmesi için iyi soğutulması gerekir. Eğer bilgisayarınızı temizlemezseniz hava kanallarında toz birikir. Termal macun ise kuruyacağı için görevini iyi yapamaz ve sıcaklığın artmasına sebep olur. Bu iki işlem hava kanalları ve fanı temizleyerek içeriye daha fazla havanın girip çıkmasına sebep olur. Bu sayede işlemci daha fazla soğutulabilir. Termal macun ise ısıyı daha iyi ileteceğinden sıcaklıklarda düşüş olur. Kısaca işlemci verebileceği en üst performansı verebilir. Bu sayede daha üst düzey bir performans alırsınız. Bu mantıkla tabii ki artacaktır. Test videolarını izleyebilirsin. Orada genelde cihaz en iyi durumdaki FPS'ini verir.

Çok teşekkür ederim cevapladığın için fakat ben şunu merak ediyorum ben bu sistemle Rust oynayalibikir miyim yani 40 FPS en az oynanır mı mesela bugün indirdim çok drop girdi oyuna.

Kesinlikle artar. Alacağınız performansı kestiremeyiz ancak sıcaklık değerleri bayağı düşeceği için bilgisayar kesinlikle rahatlayacaktır.
Çok teşekkür ederim cevapladığın için fakat ben şunu merak ediyorum ben bu sistemle Rust oynayalibikir miyim yani 40 FPS en az oynanır mı mesela bugün indirdim çok drop girdi oyuna.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1682414108806.png

Zor biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı