Laptopu tuşundan kapattıktan sonra D ve F diski kayboldu

akk lai

Femtopat
Daha fazla  
Ben laptopa oyun yüklerken bilgisayar beyaz ekran verdi sonra tuştan kapattım bilgisayarı. Açtığımda sadece C diski vardı D ve F yoktu yardım eder misiniz? Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMD'ye diskmgmt yazıp ekran görüntüsü atın.

Disk algılama yerinden deneyin takılı bir disk olarak gözüküyor mu eğer oradan çıktıysa bile fiziksel olarak çıksa bile otomatik algılamaz senin yine oradan kurman gerekir.
Bulamadıysanız tekrar adım adım yazarak yardımcı olmaya çalışırım.

Ben laptopa oyun yüklerken bilgisayar beyaz ekran verdi sonra tuştan kapattım bilgisayarı. Açtığımda sadece C diski vardı D ve F yoktu yardım eder misiniz? Windows 11.

Ekran görüntüsü 2023-09-23 203011.jpg

F olarak kullandığınız Media ne idi?

Bilgisayarım simgesine gelip sağ tuş ile yönet sekmesi ve oradan da aygıt yöneticisine gelin.

Eğer üzerinde? Veya! Olan bir cihaz gözüküyor ise mouse ile üzerinde sağ tıklayıp "cihazı kaldır" seçeneği ile kaldırıp akabine tree menü üzerinde mouse sağ tuşa basıp "donanım değişikliklerini tara" seçeneği ile kontrol edebilirsiniz.

Eklediğiniz son SS de disk 0 Bilinmeyen'in ne olduğunu anlamadım.
Öncelikle kaybolan medya cinsini belirtmeniz gerek.

SS'e göre yönlendiriyorum;
Disk 0 kısmının sağ gri alanında mouse ile sağ tuşa basıp "sürücü harfi ve yolu değiştir" ile isimlendirme yapmayı deneyin. Haricinde seçenek gelirse "dinamik diske dönüştür / formatla" gibi sakın işlem yapmayın.

Bunlar olmaması durumunda; sistemi güvenli Mod'da açıp disk yönetim ekranından bir daha kontrol yapıp sonucu paylaşırsanız daha doğru yönlendirme yapılabiliriz.

Selam.

Hocam selam.
Boot Manager'dan bakınca şu şekil görünüyor.
İlk paragrafta dediğinizi yapınca hard diskin ismi göründü WD5000LPX ile başlayan ama bir şey değişmedi hala göremiyordum. Özelliklerine tıklayıp ayrıntılarına bakarken ise sistem donuyor.

photo1695502616 (1).jpeg

photo1695502616.jpeg

Dosyalarını yedekleyip recoveryden hızlı sistem dönüşü yapar mısın?

Daha önce yazdıklarımın tamamını adım adım yapmamışsın anladığım kadarı ile.

Sistemi geri yükleyerek durumu başlangıç anına çekmen - yani ilk kurulum anına gelmen en güzeli olabilir... Dosyalarını yedekle öncesinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı