Laptopumda Antimalware Service Executable 300 MB RAM tüketiyor

723764

Centipat
Öncelikle merhaba ASUS TUF Gaming F15 bir laptopa sahibim bilgisayarım yeni formatladım Windows 10 Home Single Language kurdum bilgisayarımda 8 GB RAM bulunmakta %55 oranında RAM tüketiyor ve Antimalware Service Executable diye bir program yaklaşık 300-350 MB arası RAM tüketiyor ne yapmam lazım.

Öncelikle merhaba ASUS TUF Gaming F15 bir laptopa sahibim bilgisayarım yeni formatladım Windows 10 Home Single Language kurdum bilgisayarımda 8 GB RAM bulunmakta %55 oranında RAM tüketiyor ve Antimalware Service Executable diye bir program yaklaşık 300-350 MB arası RAM tüketiyor ne yapmam lazım.
Yeni formatladığın için normaldir. Bendede oluyor birkaç saate geçer.

Onu kapatmayı pek isteyeceğini düşünmüyorum ama o servisi "services" içerisinden kapatabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam bu servisti;
1699771009201.png

Kapatmanı önermem ama sana kalmış. Windows her zaman biraz fazla ram yer. Yemese her şey çok daha yavaş çalışır.

Onu kapatmayı pek isteyeceğini düşünmüyorum ama o servisi "services" içerisinden kapatabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam bu servisti;
Eki Görüntüle 2012132

Kapatmanı önermem ama sana kalmış. Windows her zaman biraz fazla RAM yer. Yemese her şey çok daha yavaş çalışır.

Hocam RAM 16 yaptırsam daha da yükselir mi kullanım 600 700 MB'a çıkar mı?

Hocam RAM 16 yaptırsam daha da yükselir mi kullanım 600 700 MB'a çıkar mı?
16GB olursa yine boşta %50 kullanır. Sana şöyle bir soru sorayım ben: 8GB ramin %55’ini boşta tüketen bir bilgisayar yaklaşık 4GB tüketiyor, değil mi? Peki görev yöneticisinden açık programlarla kıyaslarsan gerçekten açık olan programlar bu kadar ram yiyor mu? Cache teknolojisi senin sık kullandığın programları sistemde kaynak var ise ram’e atar. Ama bu ram’in dolu diye Steam’de oyun oynamaya ram’in yok mu demek? Eğer oyun ihtiyaç duyarsa arka plandaki cacheler silip yer açıyor. Bu da yetmedi ise page file’ın içine sistem dosyalarını atıyor. Böylece oyun veya ağır programlar direkt fiziksel ram üzerinden çalışıyor. Ram doldu diye mavi ekran yemezsin 2023’te. İşletim sistemleri farklı tasarlanmış vaziyette.

16 GB olursa yine boşta %50 kullanır. Sana şöyle bir soru sorayım ben: 8 GB RAM'in %55'ini boşta tüketen bir bilgisayar yaklaşık 4 GB tüketiyor, değil mi? Peki Görev Yöneticisi'nden açık programlarla kıyaslarsan gerçekten açık olan programlar bu kadar RAM yiyor mu? Cache teknolojisi senin sık kullandığın programları sistemde kaynak var ise RAM'e atar. Ama bu RAM'in dolu diye Steam'de oyun oynamaya RAM'in yok mu demek? Eğer oyun ihtiyaç duyarsa arka plandaki cacheler silip yer açıyor. Bu da yetmedi ise page File'ın içine sistem dosyalarını atıyor. Böylece oyun veya ağır programlar direkt fiziksel RAM üzerinden çalışıyor. RAM doldu diye mavi ekran yemezsin 2023'te. İşletim sistemleri farklı tasarlanmış vaziyette.

Kanka çok teşekkür ederim bu RAM olayı stres yaratmıştı bende sağ ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı