Laptopun 3-4 saat tarayıcıda takıldıktan sonra 80 dereceleri görmesi normal mi?

RAM
16 GB
İşlemci
İntel Core-i7
Toz toplamış olamaz üç ay önce aldım. Bir de arkada VS Code açıktı ama Chrome ve VS Code o kadar ağır değil ondan ısınma sorunu mu var bilemedim normalde o sıcaklığı hiç görmüyor oyun açmamışsam 47 falan oluyor bir de bu fan temizliği ne sıklıkla yapılmalı (detaylı bakım içini falan açıp) eğer düzenli dışının tozunu alıyorsak yani dışarıdan ekranı fanın üstünü mikrofiber bezle silmek (bunu yapmam yanlış mı bu arada ) ayrıca hep masada kullanmak tozlu yüzeye koymamak bunları yaparsam da toz toplar mı? Bir de klavyedeki tuşların üstüne arasına çok toz doluyor da orayı silmekle uğraşmıyorum fana etkisi olmaz diye son olarak soğutucu da önerir misiniz?

Toz toplamış olamaz üç ay önce aldım. Bir de arkada VS Code açıktı ama Chrome ve VS Code o kadar ağır değil ondan ısınma sorunu mu var bilemedim normalde o sıcaklığı hiç görmüyor oyun açmamışsam 47 falan oluyor bir de bu fan temizliği ne sıklıkla yapılmalı (detaylı bakım içini falan açıp) eğer düzenli dışının tozunu alıyorsak yani dışarıdan ekranı fanın üstünü mikrofiber bezle silmek (bunu yapmam yanlış mı bu arada ) ayrıca hep masada kullanmak tozlu yüzeye koymamak bunları yaparsam da toz toplar mı? Bir de klavyedeki tuşların üstüne arasına çok toz doluyor da orayı silmekle uğraşmıyorum fana etkisi olmaz diye son olarak soğutucu da önerir misiniz?
Bu kadar ayrıntılı düşünmenize gerek yok zaten havada sürekli tozlar uçuştuğu için, içine hava çekiyorken içi toz olacaktır ister istemez. Çok sık yapsanız da olur ama senede 1 veya 6 ayda 1 önerilir genelde eğer ekstrem şartlarda kullanmıyorsanız bilgisayarı. Ben sürekli içini açmaya da karşıyım bir miktar toz toplayınca kullanmadığınız bir diş fırçası ile, bilgisayarın içini açtıktan sonra soğutma çıkış yerini ve fanları fırçalamanız yeterli.
Klavyeden içine toz geçmez arada klavyenin kartı var çünkü.
Dışarıdan yaptığınız temizlik fazla etkilemez ama ben 3 ayda toz toplayacağını fazla sanmıyorum dediğim gibi standart koşullarda bir ortamda ve evde kullanıyorsanız.
Laptoplar kasalı bilgisayarlar gibi değildir laptop için 80° ve üzeri artık tehlikeli sınırdır kasalı bilgisayarda bu daha düşüktür 60-70° gibi çünkü laptoplar daha küçük bir kasaya sahiptir ister istemez nefes almaları zorlaşıyor.
Günümüz üreticileri devasa güçte parçaları, laptopu ince yapalım diye sıkış tepiş içine dolduruyor ister istemez nefes alacak alan kalmıyor. Genelde testlerden geçerler fakat başınıza hiçbir şey gelmez gibi bir kaide yok. Yine de 80° kasalı bilgisayardaki 80° gibi değil aşırı panik olmanıza gerek yok anlık çıkıyor ise. Uzun süreler kalıyorsa evet soğutucu doğru seçim olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı