Çözüldü Laptopun adaptörü monitör için kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sinan5356

Decapat
Daha fazla  
Küçük olan monitörümün adaptörü. Eğer laptop için olanı monitörüm için kullansam monitörüme zarar gelir mi? ChatGPT'ye sorduğumda V'ler aynı olduğu için bir şey olmaz diyor fakat amperler farklı. İyi Sosyaller.

Çözüm
Öncelikle voltaj aynı olduğu için problem olmaz. Voltaj değeri önemli burada. Amper değeri fazla olması zararlı değil aksine daha iyi. Adaptör ısınmasına ve tam yükte kullanılmamasına neden olur. Bu da iyi bir durum. Bu bozma olayı adaptör kalitesine ve monitör bağlı bir durum. Normal şartlarda voltaj aynı olan cihaz ve adaptörlerde amper fazla olmasından sıkıntı yaşanmaz. Adaptör değiştirme ihtiyacı neden duydun? Monitör nedir? Küçük olanı laptop için takarsan verim alamazsın. Cihazın istediği amper sağlanamadığından dolayı bu sefer o adaptör fazla ısınır ve işlemlerin kısıtlanır. Sonuçta baktığın zaman mantık olarak büyük adaptörden küçük adaptör geçiyorsun cihaz bundan ciddi şekilde etkilenir. O nedenle laptop orijinal adaptörü veya voltaj ve amper değeri neyse özellikle amper değerinde düşük olmaması gerek.
Bozulur. Daha onceden birisi monitorunun adaptorunu bozup oneri istemisti, monitor 3 amper istemesine ragmen 5 amper almisti. Ve 1-2 ay sonra tekrar cevap yazip adaptorun ates gibi oldugunu ve bozuldugunu soylemisti.

Bozulur. Daha onceden birisi monitorunun adaptorunu bozup oneri istemisti, monitor 3 amper istemesine ragmen 5 amper almisti. Ve 1-2 ay sonra tekrar cevap yazip adaptorun ates gibi oldugunu ve bozuldugunu soylemisti.
Hocam küçük olanu laptop için kullansam peki yetersiz mi kalır.

Öncelikle voltaj aynı olduğu için problem olmaz. Voltaj değeri önemli burada. Amper değeri fazla olması zararlı değil aksine daha iyi. Adaptör ısınmasına ve tam yükte kullanılmamasına neden olur. Bu da iyi bir durum. Bu bozma olayı adaptör kalitesine ve monitör bağlı bir durum. Normal şartlarda voltaj aynı olan cihaz ve adaptörlerde amper fazla olmasından sıkıntı yaşanmaz. Adaptör değiştirme ihtiyacı neden duydun? Monitör nedir? Küçük olanı laptop için takarsan verim alamazsın. Cihazın istediği amper sağlanamadığından dolayı bu sefer o adaptör fazla ısınır ve işlemlerin kısıtlanır. Sonuçta baktığın zaman mantık olarak büyük adaptörden küçük adaptör geçiyorsun cihaz bundan ciddi şekilde etkilenir. O nedenle laptop orijinal adaptörü veya voltaj ve amper değeri neyse özellikle amper değerinde düşük olmaması gerek.

Çözüm

Hocam bir laptopum var bir de masamda bir monitör var laptopum şarjsız çalışmıyor fakat priz yok ekstra, ikisi de lazım oluyor zaman zaman her seferinde prize tak çıkar yapmaktansa aynı girişe sahip olduklarını fark ettim o yüzden de bu konuyu açtım, laptopun adaptörüyle ikisi de çalışıyorsa çok iyi oldu teşekkürler.

Yok hocam sen ikisinden bahsetmedin veya olayı yanlış anladın. Bir adaptörde bir cihazı çalıştırmak en sağlıklı olanı. Girişler aynı olsa bile voltaj değeri düşebiliyor iki cihazda da tam voltaj veremeyebilir. Amper eşit değerde olsa bile. Onu önermem.

Yok hocam yanlış açıkladım bir adaptörle bir cihaz ihtiyacım olduğunda laptoptan çıkarıp monitöre takacağım şekilde , adaptör ASUS'un orijinal adaptörü kalite yönünden sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Laptop açılırken tetik alması için adaptör ihtiyaç duyduğundan dolayı mı kullanmıyorsun sonrasında adaptörü. Onun dışında öyle ama teknoloji işi olduğundan dolayı marka olarak da çok bakmamak lazım. Onun haricinde çıkar tak yapmakta sıkıntı yok. Ama benim önerim priz çoğaltıcı yapmak daha sağlıklı olur hem uğraşmamış olursun. Hem de performans kaybı yaşamazsın laptopta tak çıkar yaptığından dolayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…