Çözüldü Laptopun bataryası evde değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Arkadaşlar Acer 8000₺ batarya fiyatı çekince bataryayı kendim değiştirmeye karar verdim.
Batarya değiştirmek için öncelikle bataryaya ihtiyacım var aynı bataryadan bulmama yardımcı olur musunuz? Ek olarak fotoğraftaki dişli alana ne takılıyor yükseltme yapabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_1325.jpeg
    IMG_1325.jpeg
    166,8 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_1327.jpeg
    IMG_1327.jpeg
    171 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_1326.jpeg
    IMG_1326.jpeg
    229,2 KB · Görüntüleme: 70
Çözüm
@Astiva Acer AC14B18J yazıyor eğer RAM bellek eklenebiliyorsa hangisi uyumlu olur? Acer A315-34-C01E

Siteye göre bu batarya uygun görünüyor. Orijinal değil fakat iş görebilir.
Şöyle bir site daha var fakat yurt dışı;

Ekstra olarak servisi biraz darlayın, sadece batary satın almak istediğinizi söyledin, belki yedek parça olarak verirler. Montaj üsreti falan olmadan daha ucuza gelme olasılığı var.

RAM önerisi için ayrı konu açıp beni etiketleyin. Konuyu açarken CPU-Z üstünden Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini ekleyin.
Evde değiştirebilirsiniz elbette, vidaları takıp soketi takınca tamamdır. Laptop kodunu tam olarak yazarsanız bakayım. O dişli dediğiniz alan RAM slotu, ekstra RAM takabilirsiniz.

Arkadaşlar Acer 8000₺ batarya fiyatı çekince bataryayı kendim değiştirmeye karar verdim.
Batarya değiştirmek için öncelikle bataryaya ihtiyacım var aynı bataryadan bulmama yardımcı olur musunuz? Ek olarak fotoğraftaki dişli alana ne takılıyor yükseltme yapabilir miyim?
Selamlar,

Orjinal batarya almaya özen gösterin çünkü Lenovo'da mesela ben bunu yaşadım Retro marka batarya aldım bana #Bataryanız orjinal değil o yüzden desteklenmez# diye uyarı verip bataryayı kendisi iptal etti. Montaj konusunda da çok basit gözüküyor soketi sökünüz vidaları çıkartın ardından bataryayı yerinden çıkartıp yeni bataryayı yerleştirin (yeni bataryanın üzerinde ki ambalajları sökmeyi unutmayın aksi taktirde batarya ısına ısına ambalajı üzerinde eritecektir.)

@Astiva Acer AC14B18J yazıyor eğer RAM bellek eklenebiliyorsa hangisi uyumlu olur? Acer A315-34-C01E

Siteye göre bu batarya uygun görünüyor. Orijinal değil fakat iş görebilir.
Şöyle bir site daha var fakat yurt dışı;

Ekstra olarak servisi biraz darlayın, sadece batary satın almak istediğinizi söyledin, belki yedek parça olarak verirler. Montaj üsreti falan olmadan daha ucuza gelme olasılığı var.

RAM önerisi için ayrı konu açıp beni etiketleyin. Konuyu açarken CPU-Z üstünden Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini ekleyin.

Çözüm
@Astiva Hocam ben orijinal bir batarya arıyorum başka markaların ürettiği yan üretim bir batarya istemiyorum.
Bu bataryayı buldum bu benimki ile uyumlu mudur?

@Astiva Hocam ben orijinal bir batarya arıyorum başka markaların ürettiği yan üretim bir batarya istemiyorum.
Bu bataryayı buldum bu benimki ile uyumlu mudur?

Yazdığınız koda göre uyumlu görünüyor fakat bu gibi yerlerin orijinal sattığı şüpheli.

Piyasada "sıfır orijinal" batarya bulamazsınız. Yan sanayide de şöyle bir sıkıntı var. Bataryalar genelde atıyorum 3300 mAh x 3 cell şeklinde üretilir. Siz yan sanayisine baktığınızda genelde 2400 mAh x 3 cell şeklinde değerler bulursunuz. Orijinali ile aynı değerde genelde olmayacaktır. Piliniz 5-10 dakika gidiyorsa evet belki değişim yapabilirsiniz ancak mesela %30 yıpranmış bir piliniz varsa benim görüşüm orijinal pili kullanmaya devam etmenizdir. Çünkü pilin iç direncini düşürmüş olsanız da kalitesiz pil daha çabuk yıpranacaktır.

Oda arkadaşıma A315-55KG modeli için batarya aramıştık. %33 yıpranması vardı ve muadil pillerin değeri zaten orijinalinin %65'i civarındaydı. Bu bilgiyi buna dayanarak verdim.

Ekleme: Bu bilgisayarda doğru düzgün heatsink bile yok. Buna yatırım yapmaya değmez bana kalırsa. Donanım özellikleri nedir bunun?

@Wheeler Man Pil sağlığını nasıl anlayabilirim? bunu gösteren bir bölüm var mı? Pil sağlığını nasıl öğrenebilirim?
Ekleme:
  • İşlemci MarkasıIntel
  • İşlemci SerisiIntel Celeron
  • İşlemci ModeliIntel Celeron N4020
  • İşlemci Temel Frekans1.10 GHz
  • İşlemci Artırılmış Frekans2.80 GHz
  • İşlemci Çıkış Yılı2019 4.Çeyrek
  • İşlemci Çekirdeği2 Adet
  • Sanal Çekirdek2 Adet
  • İşlemci Önbellek4 MB
  • Bellek (RAM)4 GB
  • Bellek TürüDDR4
  • Sabit Disk (SSD)Var
  • Sabit Disk (SSD) Boyutu256 GB
  • Sabit Disk (SSD) TipiNVMe M.2 (PCIe)
  • Dahili Grafik ModeliIntel UHD Graphics 600
  • Dahili Grafik Temel Frekans200 MHz
  • Dahili Grafik Azami Frekans650 MHz
  • Dahili Grafik Diğer ÖzelliklerDirectX 12Intel Quick Sync VideoOpenGL 4.44K Desteği (60 Hz)

@Wheeler Man Pil sağlığını nasıl anlayabilirim? bunu gösteren bir bölüm var mı? Pil sağlığını nasıl öğrenebilirim?
BatteryBarPro isminde bir araç var. Bunu kurup ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Pil sağlığını görev çubuğundan sürekli kontrol etmeniz mümkün. Aynı zamanda kalan süreyi de gösterecektir.

Ayrıca cihazınızda Celeron N4020 varmış. 4 GB da RAM var. Ben olsam fanın kablosunu sökerim, yükseltme yapmadan cihaz gittiği yere kadar kullanmaya devam ederim. O fanın çok az bir işlevi var. Yaptığı gürültüye, çektiği elektriğe yazık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı