Laptopun ekranı kırıldı

Şu an kullanmaya engel değilse, kullanabilirsin. Buna benzer bir olay, benim de başıma geldi. Laptop yan düştü. Ekranın sağ alt kısmı karardı. Görüntü var ama karanlık.

Ben o şekilde 1 sene kullandım.

İstesem internetten sipariş edip kendim takabilirdim. Ama bunun için bütün laptopu dağıtmam gerekliydi. En fazla 300 liraya patlayacaktı.

Tamirciye sorduğumda 600 lira fiyat çekti.

Ama daha sonra anakartı yakarak laptopu çöpe atmak zorunda kaldım.

Sende kendin alıp takabilirsin. Ama bu oldukça riskli. Tecrüben yoksa laptopa zarar verme olasılığın çok yüksek.

Şu an kullanabilir ama bildiğim kadarıyla, bu tür yeni ekranlar kırıldığında yayılır öyle kalmaz.

Şu an elim maksimum 600 TL'lik bir bütçe var.

Şu an kullanabilir ama bildiğim kadarıyla, bu tür yeni ekranlar kırıldığında yayılır öyle kalmaz.

Şu an elim maksimum 600 TL'lik bir bütçe var.
Google'dan marka model yazarak kullandığı paneli bulabilir, fiyatını görebilirsin. Tamirciden de fiyat alabilirsin.

Son karar yine senin.

Google'dan marka model yazarak kullandığı paneli bulabilir, fiyatını görebilirsin. Tamirciden de fiyat alabilirsin.

Son karar yine senin.

Marka model için ne yapmalıyım eğer içini açmam gerecekse tamirciyle uğraşmadan kendim yapacağım zaten az çok o işlere ilgim ve yeteneğim var.

Bu olayda ekranın inç olayı önemli değil mi?

Ve 1000 TL ne ya one öyle üstüne 1000 TL daha koyup Casper Nirvana X400'ün kasalı olanını alırım.
Benim yapabilecek bir şeyim yok.

Depom yok, laptopun hangi paneli kullanıyor, bilmiyorum. En net çözüm için panelin çıkartılıp, arkasındaki etikette yazılı olan koda göre panel alınması gerekli.

Zaten genelde ekranı bozuk olan laptop, tamir yerine yenisi alınır. Zaten neredeyse aynı fiyattır.

Benim yapabilecek bir şeyim yok.

Depom yok, laptopun hangi paneli kullanıyor, bilmiyorum. En net çözüm için panelin çıkartılıp, arkasındaki etikette yazılı olan koda göre panel alınması gerekli.

Zaten genelde ekranı bozuk olan laptop, tamir yerine yenisi alınır. Zaten neredeyse aynı fiyattır.

Hayır benim canımı acıtan şey, bunu yakın zamanda da tamire götürdük ve sağlam para ödedik ve yine ödemek zorundayım aileme üzülüyorum.

Neyse ben 300 TL'ye falan ikinci el harici monitör alıp şimdilik kullanayım zaten bir yere gidemiyoruz.

Ya da rahatsız etse de paşa paşa kullanacağım.

Son düzenleme:
Fazla teknik bilgin yoksa kendin yapma ama tanıdığın birisi söküp takabilirse paneli interneten al yardım iste öyle çok uyguna gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı