Laptopun ethernet portu yok

mutluay02

Decapat
Herkese iyi günler. ASUS bir laptop sipariş ettim ve ürünün üzerinde ethernet portu mevcut değil. USB-ethernet dönüştürücü işimi görür mü? ( Sonuç olarak laptop ethernetsiz olduğu için yazılım kablo ile internet akışını kabul eder mi ) bir de önerdiğiniz bir dönüştürücü var mı? Görüşlerinizi bekliyorum.

Kablosuz olarak bağlanın. Eğer illa kablolu olacak ise USB'den ethernete dönüştürücü alırken dikkat edin. Bu tür dönüştürücülerin çalışmama ihtimali var.

Türk Telekom modem kullanıyorum. (Eski) Wi-Fi'de aksamalar olabiliyor fakat ethernetten internet akışı sorunsuz. Genel olarak Wi-Fi ile bağlanacağım fakat oyun falan oynarken kesintiler cabası maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha çok portlu ama kalitesini bilmiyorum.

Herkese iyi günler. ASUS bir laptop sipariş ettim ve ürünün üzerinde ethernet portu mevcut değil. USB-ethernet dönüştürücü işimi görür mü? ( Sonuç olarak laptop ethernetsiz olduğu için yazılım kablo ile internet akışını kabul eder mi ) bir de önerdiğiniz bir dönüştürücü var mı? Görüşlerinizi bekliyorum.

şahsen şöyle bişi öneririm

USB üzerinden bağlanan Ethernet adaptörleri yazılımsal olarak hiç bir sorun yaratmaz.
USB 2.0 bir adaptör almadığınız sürece hız farkını hissedemezsiniz hatta. (USB 3.0 = 5 GPBS, Ehternet = 1 GBPS)

1598083762132.png

Bundan 4 tane almıştım. Raspberry Pi üzerine bağlayıp. OpenVSwitch kurulumu yaptım. Linux üzerinde bile tek seferde çalıştı. Driver vs konusunda sorun yaşamadım.

1598084123183.png

Benzer şekilde MacBook üzerinde de Ethernet portu yok. Kablolu internete ihtiyacım oldu. Taktım Mac'e tek seferde çalıştı.
Sırf meraktan OTG kablosu ile Galaxy S8'e bağladım.
1598083972666.png

Windows üzerinde de çalıştığını tahmin etmişsinizdir.

Ve aldığım şey çok da kaliteli bir markanın ürünü değildi. Ona rağmen sorunsuz çalıştı. 4 tane aldığım için bilindik markaları tercih etmemiştim.

Son düzenleme:
Almışken kaliteli bir şey alın. Kalitesizlerle 8 Mbit hızı görebilirsiniz. Ayrıca laptopunuzun tam modeli nedir? Bazı laptoplarda Ethernet portu Mini Ethernet gibi bir port olarak kullanılıyor.

Ürün bu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı