Laptopun hangi oyunları açabileceği nereden öğrenilir?

Eğer oyunun Steam'de ise en altta sistem gereksinimleri bulunur onlara bak bilgisayarının özellikleri gereken özelliklerle eşit veya fazlaysa kasmadan rahat bir şekilde oynarsınız.
 
Bu konuda net cevaplar verebilen site yok. Oyunların minimum sistem gereksinimleri ile kendi sisteminizi karşılaştırarak daha doğru cevaplar alabilirsiniz. Youtube da bu noktada faydalı.
 
Sitelerden tahmini bilgi alirsin, acmaz dedigi oyunlari 60FPS ile oynarsin. 2 yil once CYRI sitesinden Black Ops 1 ve 2 kaldirmaz dedigi bilgisayarla 30-45FPS arasinda oynadim ve bitirdim. Oyunun Steam sayfasinda bulunan onerilen sistem gereksinimindeki islemci ve ekran kartini karsilastirarak bilgisayarinizin oyunu acip acamayacagi hakkinda az cok bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Oynamak istediğin oyunun sistem gereksinimleriyle, kendi sistemini karşılaştıracaksın. En doğru sonuca böyle varırsın.
 
Sistem gereksinimlerini karşılaştırarak veya google da örnek veriyorum PUBG oyununa bakacaksınız. Bunun için laptop ise ( MSI GE65 raider fps testi ) masaüstünde ise örneğin ( i7 9700k nvidia rtx 2060 fps testi ) gibi sorgularla ulaşabilirsiniz. Az çok fikir sahibi yapacaktır.
 
Sistem gereksinimlerine bakabilirsin ayrıca YouTube'da birçok test videosu var.


Bir ara şu siteyi kullanıyordum ama ne kadar doğru sonuç veriyor tam emin değilim bende hep haklı çıkıyordu.
Forumda yasaklı siteler arasında.
 

Geri
Yukarı