Laptopun klavyesi düzgün çalışmıyor

Seyhan tezcan

Decapat
Eski bir laptopum var. Klavyesi geçtiğimiz günlerde bozuldu. Takıp çıkarıyorum bazı tuşları çalışıyor. Sonra aniden yine gidiyor falan ne yaptıysam çözemedim ama son günlerde PC açılırken Casper ekranında kalıyor. Sadece 5'e basarsam ilerliyor. Bilgisayar açıldığında da 6 ya basulı tutuyordu. Ben de basınca düzeliyordu ama artık PC açılıyor 6 ya basılı tutuyor sonra aniden kendi düzeliyor sonra saçma şeylere basmaya başlıyor ve çoğu klavyede görünmeyen ok ve F tuşları basmama rağmen kabul etmiyor. Örneğin bir uygulama açmak içim çift tıklıyorum aniden başka uygulamaları açıyor ve bu çoğu zaman fark edemediğim için bilgisayarımı da kastırıyor. Biraz önce yine bir tuşa basılı tuttu klavyedeki bütün tuşlara basıyorum düzelmiyor. Klavyeyi çıkarıyorum düzelmiyor. En sonunda sinirlendim sertçe çektim kilidinden çıkıp geldi sonra masaya vurdum. Tekrar taktım basılı tutmayı bıraktı. Artık çıldıracak seviyeye geldim. Ne yaprsam yapayım düzelmiyor. Yoksa dayanamayacağım bilgisayarı da kıracağım.

Benimde exper ultrabook vardı klavyesi arızalı geçen uygun fiyata dehledim birisine yaptırıcam dedi klavyeyi ama ben 3 kere klavye değiştim olmadı sjsjsj .

Eski bir laptopum var. Klavyesi geçtiğimiz günlerde bozuldu. Takıp çıkarıyorum bazı tuşları çalışıyor. Sonra aniden yine gidiyor falan ne yaptıysam çözemedim ama son günlerde PC açılırken Casper ekranında kalıyor. Sadece 5'e basarsam ilerliyor. Bilgisayar açıldığında da 6 ya basulı tutuyordu. Ben de basınca düzeliyordu ama artık PC açılıyor 6 ya basılı tutuyor sonra aniden kendi düzeliyor sonra saçma şeylere basmaya başlıyor ve çoğu klavyede görünmeyen ok ve F tuşları basmama rağmen kabul etmiyor. Örneğin bir uygulama açmak içim çift tıklıyorum aniden başka uygulamaları açıyor ve bu çoğu zaman fark edemediğim için bilgisayarımı da kastırıyor. Biraz önce yine bir tuşa basılı tuttu klavyedeki bütün tuşlara basıyorum düzelmiyor. Klavyeyi çıkarıyorum düzelmiyor. En sonunda sinirlendim sertçe çektim kilidinden çıkıp geldi sonra masaya vurdum. Tekrar taktım basılı tutmayı bıraktı. Artık çıldıracak seviyeye geldim. Ne yaprsam yapayım düzelmiyor. Yoksa dayanamayacağım bilgisayarı da kıracağım.
gidip harici klavye alsana

Eğer işlemlere değiyor ise klavye değişimi ve Flex bağlantı noktası temizliği yaptırın.

Bende laptopun klavyesine soda döktüm. Arada basmıyor. Yani W tuşuna basarken D tuşuna basarsam D tuşunu saymıyor. Benim sorunum bu. Klavyeyi değiştirebilirsin.

Ama klavyede değil o bağlandığı yerde sorun olduğunu düşünüyorum.
Çözdüm nasıl olduğunu bende anlamadım PC açııken resimdeki yere fırçayı deydirdim. 1 sn bile değmedi ama ekranın alt tarafı yine 1 sn bile olmadn bir beyazlaştı sonra çözüldü.

Dosya Ekleri

• IMG_20210313_143945.jpg
    IMG_20210313_143945.jpg
    128,8 KB · Görüntüleme: 28
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı