Laptopun Kullanılmış Olduğunu Anlama

Whovian28

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben 2. el bir laptop alacağım ama laptopun piyasa fiyatı 9000 TL 2. el fiyatı ise 3750 TL. Satan adam bilgisayarı bir kere açıp kontrol edip kapattık dedi ama laptop 1.5 senelik haliyle insanın aklına neden hiç kullanmadı sorusu geliyor. Sizlere sorum bu laptopun daha önce ne kadar kullanılmış olduğunu anlayabilir miyim? Teşekkürler.

Konfigürasyonu nedir?

Bence HDD kullanımı gibi yerlerden kullanılıp kullanılmadığını anlamaya çalışmak pek anlamlı değil, HDD değiştirilebilen bir parça, üretici firmadan garantisini sorgulayabilirsin ama o bile tek başına yetersiz olabilir.
Haklısınız. Konfigürasyon derken neyi kastettiniz tam anlamadım.

SSD, samsung 840-850 pro gibi bir ürün ise ve ömründen yememiş ise zaten sırf onun değeri 1000 liraya yakın ama dediğim gibi kullanılmamış ise. RAM konusunda da maliyetler ortada.
780m en üst seviye ekran kartı sınıfında, gtx 965'den daha iyi ama directx 12 desteği yok, 965'in var. Directx 12 ile durum ne olur kestiremiyorum. Ek olarak laptopta 780m 4GB ve 256bit.

Söylendiği şekilde yani sıfıra yakın kullanılmış ise rakamın hakkını rahatlıkla veriyor. Ama kullanıldıysa yoğun olarak; ne zaman elde patlar onu da bilemezsin, republic of gamers laptop alıp kullanmamak kulağa çok inanılası gelmiyor ama bilemem tabii. Makinaya garanti veremiyorsa almazdım zira ürün hala satılmakta olan bir ürün.

ROG | ASUS ROG G750JH | ASUS Türkiye

9000 lira vermeye değmez, o fiyata amazondan 2 tane GTX 980 Ti'lı sistem toplanır.
Zaten 9000 TL vermeyeceğim 3750 TL eğer alırsam.

SSD, samsung 840-850 pro gibi bir ürün ise ve ömründen yememiş ise zaten sırf onun değeri 1000 liraya yakın ama dediğim gibi kullanılmamış ise. RAM konusunda da maliyetler ortada.
780m en üst seviye ekran kartı sınıfında, gtx 965'den daha iyi ama directx 12 desteği yok, 965'in var. Directx 12 ile durum ne olur kestiremiyorum. Ek olarak laptopta 780m 4GB ve 256bit.

Söylendiği şekilde yani sıfıra yakın kullanılmış ise rakamın hakkını rahatlıkla veriyor. Ama kullanıldıysa yoğun olarak; ne zaman elde patlar onu da bilemezsin, republic of gamers laptop alıp kullanmamak kulağa çok inanılası gelmiyor ama bilemem tabii. Makinaya garanti veremiyorsa almazdım zira ürün hala satılmakta olan bir ürün.

ROG | ASUS ROG G750JH | ASUS Türkiye
Haklısınız pek mantıklı değil açıp kullanmaması. Ocak'ın 15 ine kadar garantisi varmış. Bu arada benim bildiğim 780M lere DirectX 12 geliyor yazılımsal olarak ama donanımsal olarak gelmiyor diye biliyorum.

Satan adamla bir irtibat kurun, gerekirse gidin oturun başına 1-2 saat test edin, oynayın. Memnun kalırasnız alın. Kusuru varsa görmüş olursunuz. O bilgisayarı 3750TL'ye almak mutlu eder insanı :D
Keşke öyle yapabilsem ama satıcı benim bulunduğum şehirde değil. Belki bi ihtimal laptopu kargolamasını isterim kargo ücretini falan ben öderim burda bi test ederim. Bi aracı sayesinde konuşuyorum. Laptopu satan kişi aracının arkadaşıymış o yüzden belki denemek için kargo ile gönderebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı