Laptopun menteşesine nasıl iyi davranılır?

OMERİKOO

Decapat
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
9
Selam arkadaşlar 3 ay önce HP Pavilion 15 aldım, sorum ise bu laptopların menteşelerini nasıl koruruz, Lenovo laptopumun menteşesi kırılmıştı, çok da bir şey yapmamamıza rağmen. Örneğin kapağı açarken nereden tutmalı, neresinden kapatmalı, yatakta dize koyup kullanmalı mı, yoksa çok hareket ettirmemeli mi? Açarken çıt pıt sesler geliyor içim gidiyor. Az para vermedik ne de olsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo Laptop'lar bir dönem menteşelerinin kırılması ile meşhurdu, iş yerinde Lenovo G500 laptopum vardı ve menteşesini kırdım, kuzenimde B560 vardı oda menteşesini kırdı ve ardından Lenovo boydan boya menteşe koydu ancak yeni aldığım Lenovo V14 G2 ve arkadaşımın aldığı Ideapad Gaming 3'ünde menteşesi özellikle cihazı birkaç gün açmadıktan sonra ufak çıtırtı ve kırılacakmış hissiyatı yaratıyor. Şahsi görüşüm ekranı çok fazla açıp kapatmayınca menteşe çok sıkı kalıyor ve bu durum oluşuyor. Ancak bir dönem HP laptopta kullandım ve böyle bir menteşe sorunu yaşamadım. Elimde halen menteşe sorunu olan Lenovo laptopta var isterseniz fotoğraflarını ekleyebilirim.
 
Selam arkadaşlar, 3 ay önce HP Pavilion 15 aldım, sorum ise bu laptopların menteşelerini nasıl koruruz, Lenovo laptopumun menteşesi kırılmıştı, çok da bir şey yapmamamıza rağmen. Örneğin kapağı açarken nereden tutmalı, neresinden kapatmalı, yatakta dize koyup kullanmalı mı, yoksa çok hareket ettirmemeli mi? Açarken çıt pıt sesler geliyor içim gidiyor. Az para vermedik ne de olsa.

Naıl başardınız Lenovo menteşe kırılması çok uzak kelimeler cihaz çok eski falan olması lazım bende Lenovo yoga 510 var hiçbir ses falan duymadım ama açarken bütün laptoplarda ortadan açın ve parmağınızı içine sokun ve açmaya çalıştığınız elinizle itin kakmasın diye koyduğunuz elinizlede alt tarafa ufak bastırın.
 
Neredeyse 5 yıldır bende de çıt pıt sesler geliyor ama bir sorun yok. HP 15BS107NT modeli bendeki. Kapağı sert açıp kapatmamak dışında çok bir şey yapmanıza gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı