aaeerr
Kilopat
Arkadaşlar, bir laptop almıştım. Oyun oynarken, YouTube izlerken veya açıp hiç ellemesem bile kendi kendime donuyor. İllaki tuşuna basıp kapatıp açmam gerekiyor. O kadar gına geldi ki, kırıp atmak üzereyim.
Sistem özellikleri:
13900HX.
4090.
64 GB DDR5 RAM.
2x2TB SSD (sistem Crucial marka olanda kurulu, diğeri Samsung)
Temiz kurulum yaptım, olmadı.
Günlerce Memtest denedim, olmadı.
DDU ile hem NVIDIA hem de Intel driverlarını sildim yükledim, olmadı.
Garantiye gönderdim, arıza yok diye format atıp geri gönderdiler, olmadı.
BIOS için güncelleme yoktu ama her türlü ihtimale karşı son sürümü tekrar kurdum, olmadı.
Günlerce stres testi uyguladım, hiçbir sonuç elde edemedim.
Soğutma için sıvı metal + termal macun kullanıyorum. Sıcaklar çok iyi durumda.
AAA oyunlarda işlemci 80'i, ekran kartı 74'ü geçmez. Keza VRAM durumu da öyle. Sıcaklık olma ihtimalini eledim. Normal RAM'lerin çalışma sıcaklığı 80-100 arasında. Zaten YouTube izlerken de donuyor, açıp hiç ellemesem de donuyor.
İşin içinden kesinlikle çıkamıyorum. Görüşlerinizi alabilir miyim? Bu arada PC markası Casper g911. aman ha aman, almayın aldırmayın.
Sistem özellikleri:
13900HX.
4090.
64 GB DDR5 RAM.
2x2TB SSD (sistem Crucial marka olanda kurulu, diğeri Samsung)
Temiz kurulum yaptım, olmadı.
Günlerce Memtest denedim, olmadı.
DDU ile hem NVIDIA hem de Intel driverlarını sildim yükledim, olmadı.
Garantiye gönderdim, arıza yok diye format atıp geri gönderdiler, olmadı.
BIOS için güncelleme yoktu ama her türlü ihtimale karşı son sürümü tekrar kurdum, olmadı.
Günlerce stres testi uyguladım, hiçbir sonuç elde edemedim.
Soğutma için sıvı metal + termal macun kullanıyorum. Sıcaklar çok iyi durumda.
AAA oyunlarda işlemci 80'i, ekran kartı 74'ü geçmez. Keza VRAM durumu da öyle. Sıcaklık olma ihtimalini eledim. Normal RAM'lerin çalışma sıcaklığı 80-100 arasında. Zaten YouTube izlerken de donuyor, açıp hiç ellemesem de donuyor.
İşin içinden kesinlikle çıkamıyorum. Görüşlerinizi alabilir miyim? Bu arada PC markası Casper g911. aman ha aman, almayın aldırmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: