Çözüldü Laptopun sürekli NVIDIA ekran kartını kullanmasını nasıl sağlarız?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HanKaĞaN

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarda tümleşik Intel HD Graphics 4600 ve NVIDIA GTX 765m harici ekran kartı var. NVIDIA denetim masasında; hem genel ayarlarda hem program ayarları kısmında Firefox ve Google Chrome'un NVIDIA ekran kartını kullanmasını tercih edip uyguladım ama Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde NVIDIA ekran kartına geçmediğini, Intel ekran kartının kullanımda olduğunu görüyorum.

Sebebi nedir, nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sebebi basit, MUX olmadigi icin cihazda böyle bir durum var. Eğer NVIDIA üstüne bağlı bir görüntü çıkışı varsa, harici monitör bağlayıp laptop panelini kapatırsanız sadece NVIDIA GPU çalışır. Optimus bypass olur. Yoksa eğer yapılamaz.
Peki bu tarayıcı kasmasının nasıl önüne geçerim ki?

RAM kaynaklı olmadığına emin misiniz? Veya tarayıcı ayarları kaynaklı olabilir. Başka tarayıcıya geçin.

RAM kaynaklı olmadığına emin misiniz? Veya tarayıcı ayarları kaynaklı olabilir. Başka tarayıcıya geçin.
Hocam sen daha iyi bilirsin, neredeyse hepsi Chromium tabanı kullanıyor. Ayrıca ben kasma sorununu hem Chrome'da hem Firefox'da yaşıyorum. Kesinkle RAM değil çünkü yükte bile %60'ı geçmedi...

Hocam sen daha iyi bilirsin, neredeyse hepsi Chromium tabanı kullanıyor. Ayrıca ben kasma sorununu hem Chrome'da hem Firefox'da yaşıyorum. Kesinkle RAM değil çünkü yükte bile %60'ı geçmedi...

İşlemciniz nedir ve tarayıcıda 1 sekme olsa bile mi kasıyor?

i7-4700MQ CPU, GTX765m GPU, 8+8 GB DDR3L 1600 MHz RAM, 120+120 RAID0 mSATA SSD var hocam.

Yüklü çalışan sitelerde bu sorun var. Bilhassa YouTube ve Facebook. İmleç bile takılabiliyor...

Format attınız mı? Mantıklı değil çünkü bu sistem ile kasması.

Sebebi basit, MUX olmadigi icin cihazda böyle bir durum var. Eğer NVIDIA üstüne bağlı bir görüntü çıkışı varsa, harici monitör bağlayıp laptop panelini kapatırsanız sadece NVIDIA GPU çalışır. Optimus bypass olur.
Optimus'u ve sıkıntılarını biliyor ve yaşıyorum.
Yazdığınızı tam olarak anladım.
Yine de sormak istedim.
Gerçekten böyle mi ve bu denli kolay mı?
Tabi ki denemesi bedava ama...
Boşuna ayar, script, forum o bu şu kasmışım demektir.

Optimus'u ve sıkıntılarını biliyor ve yaşıyorum.
Yazdığınızı tam olarak anladım.
Yine de sormak istedim.
Gerçekten böyle mi ve bu denli kolay mı?
Tabii ki denemesi bedava ama...
Boşuna ayar, script, forum o bu şu kasmışım demektir.

Evet gerçekten bu kadar. Harici GPU üstünde görüntü portu varsa monitör takıp laptop ekranı kapatılırsa Optimus bypass oluyor. MUX varsa bunlara elbette gerek yok.

Evet. Lisanslı Windows 10 Home 64 Bit. Başka ne sebep olabilir ki, çıldıracağım…

O duruma net bir şey diyemiyorum. Ayrı bir konu açmanız daha iyi olur buna özel. Bu konu başlığı cevaplanmış durumda çünkü.

Evet gerçekten bu kadar. Harici GPU üstünde görüntü portu varsa monitör takıp laptop ekranı kapatılırsa Optimus bypass oluyor. MUX varsa bunlara elbette gerek yok.

O duruma net bir şey diyemiyorum. Ayrı bir konu açmanız daha iyi olur buna özel. Bu konu başlığı cevaplanmış durumda çünkü.

Açmıştım ama pek cevap gelmedi hocam. Buyur;

Technopat Haberler

Geri
Yukarı