Laptop’un sürekli şarjda prizde olması zarar verir mi?

Orkan27

Hectopat
Merhaba. 2 gün önce yeni bir oyuncu laptop’u aldım. Merak ettiğim şey sürekli şarjda kalması zarar verir mi? Mesela gece laptop’u kapatsam bile prize takılı kalabilir mi?

Aynı soru benim de aklımda var. Cevabını bilmediğim için kapattığımda şarjdan çekiyorum. Güya elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum...

Aslında bakarsanız 2 türlü zararlı, taksanız sürekli batarya %99'da şarj olucağı için batarya ömrü kısalacak, takmazsanız oyun iş vs yaparken elektrik kesildiğinde işiniz yarım kalacak veya HDD veya diğer bileşenler zarar görücek tamamen kullanıcıya bağlı bir durum, kendim bataryalı kullanmayı tercih ediyorum çok pahalı değil .

Gece prizde takılı olmasa daha iyi olur bence ama diğer türlü oyun oynarken fişe takılı olması gerek zaten yoksa tam performans vermez.

Arkadaş oyun bilgisayarı demiş. Kullanırken zaten güce bağlı olacak. O sadece kapattığı zamanları soruyor anladığım kadarıyla.

Batarya ömrü kısalır zarar verir, bataryayı çıkarıp prizde kullanın. Gece takılı kalabilir 2 yıldır öyle kullanıyorum.

Arkadaş oyun bilgisayarı demiş. Kullanırken zaten güce bağlı olacak. O sadece kapattığı zamanları soruyor anladığım kadarıyla.
bakın laptop güç tüketmediği zaman %100 olunca şarj entegresi şarjı keser o yuzden kullanmadığınızda fazladan takmak adaptörünüzün ömrünü kısaltıcaktır

5-6 yıldır şarjta çok nadirdir bataryalı kullandığım batarya artık ne %100 şarj oluyor nede dayanıyor çıkartıyorum şarj aletini ve tahmini 1 yada 2dk varmaz bile görmeden kapanıyor.

bakın laptop güç tüketmediği zaman %100 olunca şarj entegresi şarjı keser o yuzden kullanmadığınızda fazladan takmak adaptörünüzün ömrünü kısaltıcaktır
Bataryanın benim ve muhtemelen oyun bilgisayarı alan çoğunluk için tek görevi elektrik kesintisi gibi durumlarda kayıp yaşamamak. Güce bağlamadan kullanacaksam ben bu bilgisayara boşa para vermiş olurum zaten. Şarj edip dolunca çekeyim kullanayım mantığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…