Laptopun üstüne su döküldü

mert_043

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 2 haftalık laptopumun üstüne talihsiz bir kaza yüzünden yarım bardak su döküldü. Bilgisayar kendini kapattı ama ben hemen şarjdan çıkarıp ters çevirdim üstündeki suyu aldım arka kapağı açıp görünen su birikintilerini kuruttum 4-5 saat boyunca pirince yatırdım şu an çalışıyor yarın servise göndereceğim. İçinde oksitlenme olmasını istemiyorum. Yanlış bir şey yapmış mıyım? Eğer ekstra yapılacak bir şey varsa yazar mısınız?

Arkadaşlar merhaba 2 haftalık laptopumun üstüne talihsiz bir kaza yüzünden yarım bardak su döküldü. Bilgisayar kendini kapattı ama ben hemen şarjdan çıkarıp ters çevirdim üstündeki suyu aldım arka kapağı açıp görünen su birikintilerini kuruttum 4-5 saat boyunca pirince yatırdım şu an çalışıyor yarın servise göndereceğim. İçinde oksitlenme olmasını istemiyorum. Yanlış bir şey yapmış mıyım? Eğer ekstra yapılacak bir şey varsa yazar mısınız?

Pirince yatırmak bana göre tamamen bir şehir efsanesi, onun dışında kısa devre olmadıysa veya olmayacaksa kartları, elektronik devreleri yıkayan insanlar bile var. Hemen çalıştırmanızı tavsiye etmem, saç kurutma makinesiyle aralıklı olarak 1 2 saat boyunca iğice kurulayıp açmak mantıklı olabilir. Zaten elektronik cihazlarda bu gibi olaylar olduktan sonra ilk müdahaleyi kabaca kurutup ardından servise götürmek en mantıklısı. Umarım bir sorun olmaz hocam, iyi günler.

Pirince yatırmak saçma bir şey hiç bir işe yaramaz. Umarım mühim bir şeyi yoktur.

Saç kurutma makinesini uzun süre tutmayın hocam eriyebiliyor deneyimledim, aralıklı olarak tutun.

Isıyı orta ayarda tutarak yapabilir hocam siz ısıyı son ayara almışsınız yüksek ihtimalle.

Saç kurutma makinesini uzun süre tutmayın hocam eriyebiliyor deneyimledim, aralıklı olarak tutun.

En sıcağa alıp tabii ki tutulmaz bunu kastetmedim hocam, iyi kurutulduğu sürece ve kısa devre olmadığı sürece büyük bir sorun olacağını sanmam.

Bana maliyeti 30 bine yakın. Laptop belasından kurtulmayı düşünüyorum. Aldığım ilk günlerde takılıyordu. Yarın servise göderceğim sonra direk satacağım.

Bana maliyeti 30 bine yakın. Laptop belasından kurtulmayı düşünüyorum. Aldığım ilk günlerde takılıyordu. Yarın servise göderceğim sonra direk satacağım.

Tercih meselesi hocam, kullanıma bağlı. 1 tane laptop sorunlu diye tüm laptopları da kötülemek mantıksız. Düzgün bakıldığı sürece, 5-10 yıl sonra bile taş gibi olan laptoplarda var. Ayrıyeten su döküldüğünden sonra açmayıp, kabaca kurulayıp direk servise götürmek daha mantıklı olacaktı. Hala ıslak bir yer varsa ve hala bir sıkıntı yoksa belki siz açtıktan sonra da arızalanabilirdi. Geçmiş olsun diyeyim ben.

Arkadaşlar merhaba. Konu başlığında gördüğünüz üzere Lenovo LOQ markalı laptopun üzerine su döküldü. Kendini kapadı. Bende hemen şarjdan çıkarıp ters çevirip salladım.(yarım bardak su döküldü)sonrasında laptopun ekranı 180 derece açıldığı için 180 derece açıp sonrasında klavye yere bakacak şekilde çevirdim 5 saate yakın bekledim sonrasında açmayı denedim açıldı. Müşteri hizmetlerini aradım fakat bana sadece sıvı temasında temas eden parçaları değişeceğini söyledi hiçbir şekilde temizliğin olmadığını söylediler parça değişimlerinin fiyatını sorduğumda ise ürünün kendi fiyatına yakın bir fiyatı olduğunu söylediler. Kendimde içini açıp temizleyebilirim fakat garantiyi bozmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Biri bana yardımcı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı