Laptopun yanındaki Type-C portu ne işe yarar?

467199

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum. Laptopumun yanındaki Type-C portu ne işe yarar. Oraya Type-C kablosunun ucunu taksam USB girişini de şarj adaptörüne bağlasam şarj mı olur? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 1341579
Eki Görüntüle 1341582
Görüntü aktarımı ve şarj etmede kullanabilirsin.

HP 250 G8 (4P3K5ES) Notebook

Böyle bir cihazda Type-C ile şarj etme devresinin olacağını düşünüyor musun acaba? Ben şarj etmeyeceğini düşünüyorum. Thunderbolt olsaydı şarj ediyor diye biliyorum ama Type-C ile şarj etmiyor. Başka bir cihazda (i7 10750H işlemcili Monster laptop Type-C portu ile şarj etmeyi denediğimde şarj olmadı.) 67W şarj aleti ile.

Kılavuzunda Type-C portunun sadece veri transferi için kullanılabildiği belirtilmiş.

Specs.png

En geneli bu, 2.0 USB C'ler bile var bir işe yaramayan, TB ile ekran kartı takılan da.
Olabilir ancak 2.0 değil bundaki neye göre karar verdin 2.0 olduğuna? Ekran görüntüsünü HP'nin resmi sitesinde cihazın teknik özelliklerinden aldım.

HP 250 G8 (4P3K5ES) Notebook

Böyle bir cihazda Type-C ile şarj etme devresinin olacağını düşünüyor musun acaba? Ben şarj etmeyeceğini düşünüyorum. Thunderbolt olsaydı şarj ediyor diye biliyorum ama Type-C ile şarj etmiyor. Başka bir cihazda (i7 10750H işlemcili Monster laptop Type-C portu ile şarj etmeyi denediğimde şarj olmadı.) 67W şarj aleti ile.
Hocam bu benim düşüncem ile alakalı bir şey mi sizce? Mesajıma neden kızgın atıldığını da anlamadım.
1648212132808.png

HP'nin sitesinde ne diyorsa ben de 2015 ve yeni üretim bir cihazı olduğu için evet olabileceğini düşünüyorum. Sizin cihazınızda olmaması burda bu arkadaşa senin cihazında yok diyebileceğiniz anlamına geliyorsa siz bilirsiniz tabi.

Dosya Ekleri

• 1648212167166.png
    1648212167166.png
    74,8 KB · Görüntüleme: 29
Artı -1 Eksi
Olabilir ancak 2.0 değil bundaki neye göre karar verdin 2.0 olduğuna? Ekran görüntüsünü HP'nin resmi sitesinde cihazın teknik özelliklerinden aldım.

Hocam bu benim düşüncem ile alakalı bir şey mi sizce? Mesajıma neden kızgın atıldığını da anlamadım.
Eki Görüntüle 1341585
HP'nin sitesinde ne diyorsa ben de 2015 ve yeni üretim bir cihazı olduğu için evet olabileceğini düşünüyorum. Sizin cihazınızda olmaması burada bu arkadaşa senin cihazında yok diyebileceğiniz anlamına geliyorsa siz bilirsiniz tabi.
HP'deki 2.0 demedim, C portunun skalası geniş dedim. Attığım bağlantıda da some diyor zaten, genel bilgi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı