Sahsen ben auth managementin vesaire Laravel tarafindan yonetilmesinden ve routingin Laravel tarafindan yapilmasindan mutluyum. O yuzden kendim ınertia + React starter paketini kuruyorum eger Frontend'i de ben yapiyorsam. Sirkette calisirken frontend ekibiyle backend ekibi ayri oldugu icin gerek olmuyor ama solo projeler icin bence buyuk kolaylik.
Yani projeye bagli degisir. Cogu geleneksel CRUD uygulamasinda Laravel Inertia daha hizli olacak. Sebebi, API cagrilarini yapip gelen datayi user tarafinda islemek yerine, sayfayi yuklemeden once zaten datayi yuklemis olacaksin ve datayi client tarafina vereceksin. Ayrica birden fazla ihtiyacin olan API oldugunda normalde tek bi is icin client'ta, o birden fazla cagrinin network gecikmesinin tek bir gecikmeye dustugunu dusun iste. Genel itibariyle daha hizli olur diyebilirsin. Ama dedigim gibi, projeye bagli degisecektir bu illa. Daha yavas oldugu bi durumda vardir muhtemelen suan aklima gelmesede.Arada performans veya başka bir yönden fark oluyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.