Last of Us Part 1 PC'ye 48GB'lik 1.0.5 güncellemesi geldi

Bu sefer "Artık klavye ile de oyunu oynayabileceksiniz" gibi hataları düzeltmek yerine direkt optimizasyon kasmışlar. Tabii hâla daha düzelmemiş olması yüksek bir ihtimal.
48 GB'da bir şeyleri batırmamaları mümkün değil illa ki bir şeyler çıkacak.

48 GB güncelleme? Oyun zaten 50 GB :D.

Yeniden oyun yapmış abimler.
Oyun normalde PC'de 78(Bundan önceki güncellemeler dahil değil. Onları da sayarsak 150 bunla 200 olmuştur.), konsolda 79 GB.

Düşük ve orta ayarlardaki kaplama kalitesini arttıran, gölgelendirici yükleme sürelerini kısaltan oyunu her 2 dakikada bir 5 dakikalığına donduran "Please Wait" yazılarını gideren, VRAM kullanımı azaltıp, işlemci performansını arttıran bir güncelleme olmuş. Yani kısaca Full optimizasyon kasmışlar.

AMD'ye özel olarak yükleme sürelerini kısaltan da bir yama olmuş bu.

Daha fazla detay için:

Oyunu bitirince getirmişler 4650G ile.

Oyun normalde PC'de 78(Bundan önceki güncellemeler dahil değil. Onları da sayarsak 150 bunla 200 olmuştur.), konsolda 79 GB.
Güncellemeler oyunun boyutunu her zaman arttırmaz bazen azaltır.

İyi ki ben de o kadar sorun yoktu da bitirebildim. Şimdiye kadar düzelmese kafayı yerdim herhalde.
1.0.4 ile bende problem yaşamamaya başladım fakat Left Behind DLC'si çok bozuktu. Bunla bir ihtimal düzelmiş olabilir.

1.0.4 ile bende problem yaşamamaya başladım fakat Left Behind DLC'si çok bozuktu. Bunla bir ihtimal düzelmiş olabilir.
Bir kısmını ilk patch ile öbür kısmını da 1.0.1.6 ile oynayıp bitirdim hocam. Oyunu ilk açtığımda map yüklenirken biraz donuyordu onun dışında oyunun sonlarına doğru da biraz sinir bozacak kadar "Please Wait" gördüm o kadar.

Güncellemeler oyunun boyutunu her zaman arttırmaz bazen azaltır.
Konsola kıyasla 1 GB eksiği bile var hocam. Kaldı ki PS5 kullandığı teknolojiler ile PC ve Xbox'a göre oyunları daha az yer kaplayacak şekilde tutabiliyor. Yani bırakın boyut arttırmayı eksiklikleri bile var. Ha tabii Last of Us'ın dışına çıkarsak verdiğiniz bilgi faydalı bir bilgi.

Bir kısmını ilk patch ile öbür kısmını da 1.0.1.6 ile oynayıp bitirdim hocam. Oyunu ilk açtığımda map yüklenirken biraz donuyordu onun dışında oyunun sonlarına doğru da biraz sinir bozacak kadar "Please Wait" gördüm o kadar.
Özellikle karlı bölümde çok "Please Wait" yazısı çıktı bende.

Şimdi yamayı indirmeye başladım. Her ne kadar 48 GB dese bile 61GB yer kaplayan bir yama olmuş. 113GB'lik alandan 52GB kaldı yamayı yüklemeye başlayınca.

Bu oyun yükleme ekranları dışında problemsiz. Optimize sorunlu oyunlar stabil kullanım sağlamazlar ama bu oyunda sürekli sabit FPS veriyor ve sistem kaynaklarını dibine kadar kullanıyor. Oyunda bug yok, sadece ilk zamanlarında baş kısımlarda 1-2 defa çökme yaşadım onun dışında sorunsuzdu. Oyun bas bas ben yeni nesil oyunum diye bağırıyor. Piyasada iyi grafikli diye ismi anılan tüm oyunları oynadım bu oyunun yanına bile yaklaşamazlar. Oyun lineer olduğu için grafiğe abanmışlar da abanmışlar. Bazı yerlerde sanki video mu izliyorum hissi yaratıyor. Oyunun sistemlerde kötü performans vermesinin nedeni grafik ayarları oyunu kötü grafiğe çekemiyor low ile ultra arasında keskin bir fark yok. Hal böyle olunca low'da bile oynayamıyorum diye isyan edenler oldu ama bilmiyorki o ayar ultra'nın bir tık altı. Eğer ayarları patates grafiğe çekecek şekilde çözmüşlerse diğer oyuncularda rahatça oynar. Ben RX 6700 XT ile 4K/ultra FSR kalite modunda 45-50 FPS arasında bitirdim.

Screenshot (1141).png

Screenshot (1322).png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı