Last of Us Part 1 RTX 3070'in bütün VRAM'ini sömürüyor

DELUXE0

Hectopat
Daha fazla  
Görüyorum ki, yeni çıkan oyunlarda Last of Us part 1 gibi vs RAM gibi VRAM kullanımları oldukça fazla yani garip. Yani bu nereye kadar gider ki? Böyle yakında 20-30 GB VRAM'a sahip orta segment kartlar çıkar da biz görür müyüz 😂😂 Benim kart 6600XT aşağıda da yazıyor, bu 3070 3060 Ti 4060 8 GB VRAM dolduğunda GPU'yu kullanamaz hale gelecek çok merak ediyorum. Benim kart da 8 GB ama tamı tamına karşılıyor GPU kullanan arkadaşlar varsa bir şeyler yazın da bilgilenelim yav.
Bu arada Afterburner'daki görüntüler Last of Us part 1'e ait.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-09 193708.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-09 193708.png
    85,8 KB · Görüntüleme: 59
Görüyorum ki, yeni çıkan oyunlarda Last of Us part 1 gibi vs RAM gibi VRAM kullanımları oldukça fazla yani garip. Yani bu nereye kadar gider ki? Böyle yakında 20-30 GB VRAM'a sahip orta segment kartlar çıkar da biz görür müyüz 😂😂 Benim kart 6600XT aşağıda da yazıyor, bu 3070 3060 Ti 4060 8 GB VRAM dolduğunda GPU'yu kullanamaz hale gelecek çok merak ediyorum. Benim kart da 8 GB ama tamı tamına karşılıyor GPU kullanan arkadaşlar varsa bir şeyler yazın da bilgilenelim yav.
Bu arada Afterburner'daki görüntüler Last of Us part 1'e ait.

Yapacak bir şey yok hocam, bunun ilk adım olarak oyun şirketi bunu düzeltmesi gerekiyor bir miktar. The Last of Us ne kadar küçük oyun gözükse de oyunda çok ayrıntı ve detay var, hali ile bunu önbelleğe ve VRAM olarak yazıyor. The Last of Us Part 2 2 sene içinde PC için çıkar tahminim, o zaman 15-16 GB VRAM kullanımı göreceğiz bunlar daha iyi günler. :DD

8 GB VRAM TLOU ve RE 4 hariç neredeyse tüm oyunlarda yetiyor. Bu iki oyunun VRAM optimizasyonu sıkıntılı.

RE4'te de bir sorun yok. Oyunun yarısına geldim ne 8 GB tüketim gördüm ne de drop ayarları köklememe rağmen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RE4'te de bir sorun yok. Oyunun yarısına geldim ne 8 GB tüketim gördüm ne de drop ayarları köklememe rağmen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki güncelleme gelmiştir. Ben ilk çıktığında oynadığımda her şeyi fulleyince 9 GB'ı görüyordu.

PlayStation oyunlarının hepsinin bilgisayarda optimizaysonu berbat. Beceremiyorlar.

Yazdığınızla ilgili Starfield yapımcısının bir açıklaması var

Phil Spencer: “Ah… aslında optimize ettik. Harika çalışıyor. Bu yeni nesil bir PC oyunu, teknolojiyi gerçekten zorluyoruz, bu nedenle bu oyun için bilgisayarınızı yükseltmeniz gerekebilir. Oyunun içinde çok sayıda harika şey var ve hayranlar harika geri dönüşler yapıyor.”

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı