Çözüldü Last of Us part 2 kayıt almıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

fallen spartan

Picopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Oyundan çıkacağım zaman save almak istediğimde bazen "otokayıt alıyor, bekleyin." tarzında bir bildirim alıyorum. Çıkmayıp oynamaya devam edip 5 dakika sonra deniyorum yine aynı yazı çıkıyor önüme. Alt F4 attım ve 2 saatlik ilerlememi kaydetmedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İlk kez yaşamıyorum daha öncesinde de olmuştu.

Çözüm
OneDrive'yi Windows 11'ü yüklediğim gün silmiştim ve iyi ki silmişim. OneDrive bilgisayarımda yok ve bu yaşadığınız problemlerin hiçbirini yaşamadım ama yine de yaşayabileceğim düşüncesiyle oyundan çıkmadan önce kendim manuel save alıyorum. Sorun kesinlikle OneDrive'dan kaynaklı olmalı. Windows 11 kullanan varsa ayarlardan uygulamalara girsin ve OneDrive'yi kaldırsın.
Dostlar bir şey daha sormak istiyorum oyuna PSN'e bağlanarak mı giriyorsunuz bağlanmada girince böyle oluyor olabilir mi?

OneDrive'yi Windows 11'ü yüklediğim gün silmiştim ve iyi ki silmişim. OneDrive bilgisayarımda yok ve bu yaşadığınız problemlerin hiçbirini yaşamadım ama yine de yaşayabileceğim düşüncesiyle oyundan çıkmadan önce kendim manuel save alıyorum. Sorun kesinlikle OneDrive'dan kaynaklı olmalı. Windows 11 kullanan varsa ayarlardan uygulamalara girsin ve OneDrive'yi kaldırsın.

Çözüm
Dostlar bir şey daha sormak istiyorum oyuna PSN'e bağlanarak mı giriyorsunuz bağlanmada girince böyle oluyor olabilir mi?

PSN bağlanmak daha iyi oluyor bence, ben bağladım.

Hocam OneDrive yedeklemesini kapattım hakkınız var şu anlık bir sorun yok gibi. 15 dakika oynadım save alabiliyorum. Akşam PC'ye uzun girince durum güncellemesi yapacağım. Sorunu yaşayan arkadaşlar OneDrive'ı yedeklemeyi kapatıp oynamayı deneyin. W11 için nasıl yaptığımı anlatayım:
-Dosya gezginini açın.
-OneDrive klasörüne sağ tık atın > OneDrive > Ayarlar
-Açılan pencerede sağ üstte yedeklemeyi yöneti seçin.
-Masaüstü , resimler ve belgeler seçenekleri açıksa kapatın ve değişiklikleri kaydet seçeneğini seçin.
Not: 3 seçenek kapatıldığında değişikliği kaydet seçeneği seçilmedi bende. Müzik seçeneğini açtım öyle kaydete bastım. Aynı işlemi bir kaç kez yapınca hepsi kapalı duruma geldi şuan.

Not2: Masaüstündeki bir çok uygulamanın ikonu silindi. Win + prt scr tuşları ile aldığım ekran görüntüleri her zaman gittiği yere gitmiyor artık başka bir klasöre gitmeye başladı.

OneDrive'ı silip bilgisayarı öyle mi kullandınız veya muadil bir uygulamamı yüklediniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (320).png
    344,8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
OneDrive kesin çözüm olmalı, denemeye devam edin. Geliştirici bildirmiş.

Direkt kökten kaldırdım çünkü kullanmıyorum.

Hocam naçizane bir soru sorayım bu OneDrive tam olarak ne işe yarıyor? Şu âna kadar hiç bu kadar dikkatimi çekmemişti uygulama.
Sadece bulut depolama. Size belirli bir alana kadar ücretsiz yer veriyor. Örneğin verdiği 10 GB ücretsiz depolama ile oraya fotoğraf, dosya ve belgelerinizi yedekleyebiliyorsunuz. Mesela telefona veya bilgisayarınıza format atacaksınızdır ve yedeklemeniz gereken birkaç fotoğraf vardır, onları alıp OneDrive gibi bulut depolama uygulamalarına atarsınız. OneDrive'dan daha fazla GB veren platformlarda var, ücretsiz. Görünüyor ki sizin bir işinize yaramıyor, direkt ayarlardaki uygulamalar sekmesinden OneDrive'yi silin gitsin.

Masaüstündeki ikonlar falan silindi. Ekran görüntüleri farklı klasöre gitmeye başladı bunlar halledilebilecek şeyler sanırım. Cidden işe yaramayan bir uygulamaymış.

Sorunun temel kaynağı OneDrıve'mış. Direkt bilgisayardan sildim. Yazdığım yöntem de işe yarıyor.Save alamadığım yerde şuan save alabiliyorum. Sorun çözülmüştür.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (322).png
    596,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Sorunun temel kaynağı OneDrıve'mış. Direkt bilgisayardan sildim. Yazdığım yöntem de işe yarıyor.Save alamadığım yerde şuan save alabiliyorum. Sorun çözülmüştür.
Hocam direk nasıl kaldırabildiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…