Last of Us Part 2 oyun bulanık gözüküyor

İşletim sistemi
Windows 11

fallen spartan

Picopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
4060
İşlemci
i5 12450
Dostlar selamlar. Oyun ayarları full olmasına rağmen oyunum böyle gözüküyor acayip rahatsız etti bu durum beni. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu bilen var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (326).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 70
  • Ekran Görüntüsü (329).png
    946,1 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran Görüntüsü (328).png
    892,9 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (327).png
    876,6 KB · Görüntüleme: 69
Dostlar selamlar. Oyun ayarları full olmasına rağmen oyunum böyle gözüküyor acayip rahatsız etti bu durum beni. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu bilen var mı?

Hocam belki shader-texturelar tam olarak yüklenmemiş olabilir. Sanırsam oyunu ilk başlatırken shaderları yüklüyordu uzun bir süre. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar girmeyi deneyin belki çözülecektir.

Alan derinliğini kapatıp tekrar dener misiniz?
bu şekil.
Hocam belki shader-texturelar tam olarak yüklenmemiş olabilir. Sanırsam oyunu ilk başlatırken shaderları yüklüyordu uzun bir süre. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar girmeyi deneyin belki çözülecektir.
oyunu ng+ olarak oynuyorum ilk oynayışım değil. Ek olarak part 1 gibi değil bunun shader yükleme olayı. Yükleyip öyle sokuyor oyuna kendisi.

Kalite normalde çok iyi aslında ama bu ayna sekansında niye böyle oldu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (330).png
    3,2 MB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (331).png
    3,1 MB · Görüntüleme: 43
Aynada kalitenin düşmesi normal yüksek ayarlarda bende de oyuna kıyasla daha düşük kalitede gözüküyor. Yansımayla ilgili ayarlar daha yükseltilebiliyorsa yükseltmeyi deneyebilirsin. Bir de DLSS kalite modu yerine DLAA kullanınca biraz fark olabilir denemek lazım ama genel olarak daha düşük kalite yansıtıyor aynada.

arkadaşıma ait bir ekran görüntüsü.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (332).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 34

Hocam sadece aynaya bakarken oluyorsa normal ya. RDR2 de falan da var o tarz bir şey bu kadar olmasa da. Sanırım optimizasyon için bilinçli olarak yapıyorlar. Normal oynayışta bir sorun yoksa normaldir diye düşünüyorum.

Arkadaşıma ait bir ekran görüntüsü.

Hocam kenar yumuşatma yüksek değilse onu yükseltebilirsin. Ekran kartının ya da monitörün ayarlarında keskinlik fazlaysa onu düşürebilirsin. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Arkadaşıma ait bir ekran görüntüsü.

Arkadaşınızda DLSS falan açık olmayabilir belki ondandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…