Last of Us Part 2 oyun bulanık gözüküyor

İşletim sistemi
Windows 11

fallen spartan

Picopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
4060
İşlemci
i5 12450
Dostlar selamlar. Oyun ayarları full olmasına rağmen oyunum böyle gözüküyor acayip rahatsız etti bu durum beni. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu bilen var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (326).png
    Ekran Görüntüsü (326).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 69
  • Ekran Görüntüsü (329).png
    Ekran Görüntüsü (329).png
    946,1 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (328).png
    Ekran Görüntüsü (328).png
    892,9 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (327).png
    Ekran Görüntüsü (327).png
    876,6 KB · Görüntüleme: 68
arkadaşıma ait bir ekran görüntüsü.
Hangi çözünürlükte oynadığı ve kenar yumuşatma modu olarak DLAA ya da TAA kullanması gibi şeyler etkiliyordur. Muhtemelen 1440p ya da 4k gibi daha yüksek bir çözünürlükte oynuyorsa fark eder. Ben de aynı sahneden geçtiğimi hatırlıyorum ve fotoğraftakine yakındı ama yine oyunun geri kalanına göre daha detayı azdı.

Ayrıca yansıma ile ilgili ayarlar gözükmüyor grafik ayarlarında o kısım da en yüksekte mi?

Hangi çözünürlükte oynadığı ve kenar yumuşatma modu olarak DLAA'ya da TAA kullanması gibi şeyler etkiliyordur. Muhtemelen 1440P'ya da 4K gibi daha yüksek bir çözünürlükte oynuyorsa fark eder. Ben de aynı sahneden geçtiğimi hatırlıyorum ve fotoğraftakine yakındı ama yine oyunun geri kalanına göre daha detayı azdı.

Ayrıca yansıma ile ilgili ayarlar gözükmüyor grafik ayarlarında o kısım da en yüksekte mi?

Tüm ayarlar fullde hocam.

Evet ekran da başlıca büyük bir etken olabiliyor. Benim laptopum ortalama kalitede bir ekrana sahip o yüzden yapacak bir şey yok sanırım.

Hocam sadece aynaya bakarken oluyorsa normal ya. RDR2 de falan da var o tarz bir şey bu kadar olmasa da. Sanırım optimizasyon için bilinçli olarak yapıyorlar. Normal oynayışta bir sorun yoksa normaldir diye düşünüyorum.

Hocam kenar yumuşatma yüksek değilse onu yükseltebilirsin. Ekran kartının ya da monitörün ayarlarında keskinlik fazlaysa onu düşürebilirsin. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Arkadaşınızda DLSS falan açık olmayabilir belki ondandır.

RDR'de 150 saat civarı sürem var %100 yaptım oyunu, hiçbir sıkıntı yaşamadım görüntü anlamında. At sürerken durup, gökyüzünü izlediğimi bilirim 5 dakika. Last of Us'da genel olarak renk paletleri beni tatmin etmiyor bir solukluk var gibi. Oyunun instragram sayfasında oynanış videolarına bakıyorum çok canlı renkler oluyor.

DLSS'yi kapatıp yine denedim bir değişiklik olmadı ama görüntü bir tık daha iyileşti gibi geldi gözüme.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı