Lastik markası önerisi

Sorako

Kilopat
Aracıma lastik alacağım bu lastik işlerinden markalardan vs pek anlamam. Hangi marka önerirsiniz? Fiyat performans olursa daha iyi olur. Lastikçiye sorduğumda continental eco contact 6 önerdi ama çok pahalı geldi.

Lastik ölçüleri;
Ön 255/45/20.
Arka 285/40/20.

Michelin, Yokahama, Continental, Pirelli, Goodyear, Bridgestone, Hanhook, Dunlop. Bu markalar sektörün en iyileri. Daha ucuz yollu bir şeyler ararsan Petlas ve Lassa var. Ama diğerleri kadar kaliteli değiller. Bu markalar dışındaki bilinmeyen markalara can ve mal güvenliğin için yanaşma derim.

Falken lastiklere bakmalısın. hem premium bir marka hem de fabrikası Türkiye'de.

Ziex Ze320 üst seviye bir lastiktir.
Falken'i de unuttum evet :)

Conti pahalı geldiyse lassa tercih edebilirsin.

Michelin, Yokahama, Continental, Pirelli, Goodyear, Bridgestone, Hanhook, Dunlop. Bu markalar sektörün en iyileri. Daha ucuz yollu bir şeyler ararsan Petlas ve Lassa var. Ama diğerleri kadar kaliteli değiller. Bu markalar dışındaki bilinmeyen markalara can ve mal güvenliğin için yanaşma derim.

Falken'i de unuttum evet :)
Michelin Türkiye yolları için uygun bir lastik değil. Hangi modeli olursa olsun balon yapıyor. Lastikçiler tarafından çokça bilinen bir şikayettir.

1773670280916.png

Aracınız nedir? Bu lastik ölçüleri ile ya suv ya da performanslı bir şey :)

Bu araca gidip ucuz falan diye dandik lastik takmaya kalkmayın sakın. Taksit maksit bir şey yapıp alacaksınız artık :) Ben olsam o ölçülerde lastikli araca Eco Contact da takmam :)
Conti güzel lastiktir, Premium veya Sport Contact alınabilir.

Pirelli, Conti, Michelin üçlüsünün eco olmayan modelleri tercih edilebilir. Bridgestone sert olur, 20 jantlı araçta zaten ekstra sertliğe gerek olur mu bilemedim :)

Çinlilere hiç girmeyin, Kore'ye girecekseniz Hankook tercih edebilirsiniz. Onların da eko modellerine girmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı