Lastik yanağı sürtülünce değişmesi gerekir mi?

Hocam bizim lastik yanak kısmından yarılmıştı aynı yerden. Sıcak yama yaptılar, tamiri var yani.

Yanakta yama sağlam olmaz, virajlarda falan ekstra esniyor. Lastiğin bütünlüğüne zarar geldiği takdirde asla kullanmam canımdan değerli değil sonuçta. Kullanılmasınıda önermem hiç. Tabanına çivi falan girdiği zaman onlar problem değil, içeriden yamayı yapıyorsun o tutuyor onu.

Yok hocam 210 falan çok yüksek.

-
Bu işten anlayan biri derinliği yorumlayabilir mi?

Derin değil bir şey olmaz.

Hocam şimdi gittim baktım. Süper makroda derin duruyor ama tırnağımın ucu girmiyor.
IMG_20230708_212408.jpg

Yarın kumpasla atarım.
Yalnız lastik dönünce şunu gördüm:
IMG_20230708_212445.jpg

Bu bir sorun yaratır mı?

Peki balon yapar mı?

Hocam şimdi gittim baktım. Süper makroda derin duruyor ama tırnağımın ucu girmiyor.
Eki Görüntüle 1853819
Yarın kumpasla atarım.
Yalnız lastik dönünce şunu gördüm:
Eki Görüntüle 1853820
Bu bir sorun yaratır mı?

Peki balon yapar mı?

Yok bunlardan bir şey olmaz, lastikler bunlar hesaba katılarak üretiliyor zaten. Yan taraftan da bir şey olmaz. Balon yapması için cukura kaldırıma falan hızlı vururup çıkman lazım ki zarar görsün o da kolay iş değil yani. :) hiç kafana takma, dolaş park yerindeki arabaları çoğunda irili ufaklı yara bere vardır zaten.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...vJ53oDFAJEFLTUeHrif3cUeiEpFwL17c9mhfMC1I&s=10 modern lastiklerin çoğunun yapısı bu şekilde olur.

Yanakta yama sağlam olmaz, virajlarda falan ekstra esniyor. Lastiğin bütünlüğüne zarar geldiği takdirde asla kullanmam canımdan değerli değil sonuçta. Kullanılmasınıda önermem hiç. Tabanına çivi falan girdiği zaman onlar problem değil, içeriden yamayı yapıyorsun o tutuyor onu.

Hocam yama yaptırdığımız lastiği uzun süre kullandık ve hiç problem yaşamadık. Yama yapılan yer belli de olmuyordu hiç öyle söyleyeyim.

Şansa bir şey olmamıştır o riske girilmez ben diyim sana
@Xevanior Yanlış anlaşılmasın ama hocam ben de öyle biliyorum. Yan tarafa yama yaptırmak fazlasıyla riskli.

@Scavenger Ya bir de lastik Kumho Ecsta HS51 60R16 olan. Satıştan kalkmış herhalde. İnşallah balon falan yapmaz çünkü bulamamaktan korkuyorum.

Merhaba. Tırnak ucunun bile giremediği, sadece sığ çizik seviyesinde, yüzeysel olan, derin olmayan lastik zedelenmesi durumudur. Siz bir ön araştırmayı yapsanız belki de en az on kişiden en az yedisinin lastiğinde kaldırıma çok yakın park etmelerde, yanlış ve sert hareketlerle kaldırama yakın manevra işlemlerinde buna benzer zedelenmeler her lastik (veya araç) sahibi için söz konusu olabilmiştir. Sadece estetik (dış görünüş) kaygısından başka riski taşımıyor.

En büyük risk taşıyan durum ise; lastiklerde yanaktan balon yapma durumudur veya yanaktaki derin yarıklarda veya yaralanmalarda (iç dokuma katmanlarının kesilip içten bu katmanların büyük oranda zarar görmesi) özellikle yüksek hızlarda lastiğin patlayıp büyük risk oluşturabilmesi sorunudur. Sadece bu özel durumlarda lastik mutlaka yenisiyle değiştirilmelidir, sizin durumunuzda ise buna gerek yoktur. Büyük veya derin yarayı lastik yanağından almış bir lastik tamir edilmeye çalışılmamalı mutlaka yenisiyle değiştirilmelidir. En sağlıklı tamir şekli çivi, vida, vb. lastik delici nesnelerin lastiğin altından girmesiyle arkasından sıcak veya uygun yapıştırma yaması ile en sağlıklı tamirinin yapılabilmesi şeklidir. Yanaktan büyük ve derin yaralanmış veya yarılmış araç lastiklerinin yanaktan tamir işlemleri, yama yapma, vb. kesinlikle yapılmamalıdır. Lastik yanağından balon yapmış olanları mutlaka geri dönüşüme teslim edilerek kullanılmamalıdır. Geçmiş olsun. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı