Laurel mi? Yanny mi?

Laurel mi? Yanny mi?

• Oy verenlerin toplamı
    51
Bu şeyin ingilizcedeki karşılığı Laurel. Bir öğrenci bu kelimenin telaffuzu için sözlük benzeri bir şeyden kelimenin nasıl söylendiğini dinliyor ama tam anlayamıyor. Arkadaşlarına sorduğunda bazıları Yanny anlıyor Laurel yerine. Böylece trend oluyor şu farklı renklerde görülen gömlek gibi.
@Silinen üye

Dosya Ekleri

• ancient greek taç.jpg
    ancient greek taç.jpg
    9,9 KB · Görüntüleme: 61
Bu şeyin ingilizcedeki karşılığı Laurel. Bir öğrenci bu kelimenin telaffuzu için sözlük benzeri bir şeyden kelimenin nasıl söylendiğini dinliyor ama tam anlayamıyor. Arkadaşlarına sorduğunda bazıları Yanny anlıyor Laurel yerine. Böylece trend oluyor şu farklı renklerde görülen gömlek gibi.
@Silinen üye

Tam anlayamıyor değil. Barış Özcan'ın anlatımına göre, TDK benzeri ABD sitesine giren öğrenci Laurel kelimesini dinlemeye basıyor ve Yanny duyuyor. Başkalarına dinletiyor, herkes farklı bir şey diyor, oradan çıkıyor.

Ben bilgisayardan hep Laurel duydum. Telefondan dinledim ilk dinlediğimde Yanny duydum noluyor lan dedim [emoji3]. Sonra yine başa sardım dinledim Laurel duydum hala Laurel duyuyorum. 1defa Yanny duydum. [emoji848]

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı